Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2

In afwachting van de release van de Samsung Galaxy S5 proberen we zoveel mogelijk over het toestel te weten te komen. Een tijdje geleden vergeleken we het scherm van de Galaxy S5 al met dat van de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4. Vandaag zien we opnieuw een schermvergelijking, nu tussen de Galaxy S5, HTC’s nieuwe One (M8), de Sony Xperia Z2 en de LG G Pro 2.

samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-vs-sony-xperia-z2-vs-lg-g-pro-2-scherm-vergelijking-1 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2

V.l.n.r.: LG G Pro 2, HTC One (M8), Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2

De Taiwanezen van de website ePrice hebben al deze toestellen netjes op een rijtje gelegd, zodat we een mooi beeld kunnen vormen van de verschillen en overeenkomsten in schermweergave van de belangrijkste Android smartphones van dit moment.

samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-vs-sony-xperia-z2-vs-lg-g-pro-2-scherm-vergelijking-2 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2

De Galaxy S5 is in dit rijtje het enige toestel dat uitgerust is met een Amoled beeldscherm – de andere toestellen beschikken allemaal over een LCD scherm. Een Amoled scherm heeft per definite een contrastrijker beeld, maar in het verleden was de kleurweergave ervan minder goed. Maar hoewel we het trekken van conclusies graag aan jou – beste lezer – overlaten, denken we wel dat deze foto’s tonen dat de kleurweergave van de Galaxy S5 minstens net zo goed is als die van zijn LCD-tegenhangers. Wat dat betreft heeft Samsung de laatste jaren echt flinke sprongen vooruit gemaakt met haar Amoled technologie.

samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-vs-sony-xperia-z2-vs-lg-g-pro-2-scherm-vergelijking-5-300x168 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-vs-sony-xperia-z2-vs-lg-g-pro-2-scherm-vergelijking-4-300x168 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2samsung-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-vs-sony-xperia-z2-vs-lg-g-pro-2-scherm-vergelijking-3-300x168 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 vs HTC One (M8) vs Sony Xperia Z vs LG G Pro 2

Welk scherm vind jij er het beste uitzien? En waarom?

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee