Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4

De laatste jaren heeft Samsung de weergavekwaliteit van haar Amoled schermen flink weten verbeteren – tot het punt dat ze ook op het gebied van kleurweergave en helderheid niet meer onderdoen voor de beste LCD schermen. Natuurlijk verwachten van de Galaxy S5 niets minder dan de toon die gezet is met de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3. Tijd om ze  naast elkaar te leggen.

scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-foto-1 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4

Amoled schermen vergeleken:boven de Galaxy S5, onder de Galaxy S4

Dat deed althans Eldar Murtazin, op zijn Russische website Mobile-Review. Duidelijk is volgens hem dat de Galaxy S5 een (indien zo ingesteld) behoorlijk fel scherm heeft, met een helderheid van boven de 500 nits. Ter vergelijking: de Galaxy S4 blijft ergens in de 300 steken. De Note 3 is in staat tot een vergelijkbare helderheid als de Galaxy S5, en van dit toestel weten we uit de eerste hand dat bijvoorbeeld leesbaarheid in direct zonlicht prima is. Dit zal dus voor de Galaxy S5 niet anders zijn.

scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-note-3-foto-4-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-note-3-foto-3-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-note-3-foto-2-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-note-3-foto-1-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4

Boven de Galaxy S5, onder de Galaxy Note 3 (klik voor groter)

Traditioneel zijn Amoled schermen minder fel dan LCD schermen, omdat het contrast zo groot is dat minder licht tot eenzelfde leesbaarheid leidt. Toch kiest Samsung sinds de Note 3, en dus ook met de Galaxy S5 voor zowel het oneindig hoge contrast van de Amoled technologie alsook een helderheid die vergelijkbaar is met de beste LCD schermen.

scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-foto-2-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-foto-3-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-foto-4-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4scherm-vergelijking-samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-foto-5-150x150 Schermvergelijking: Samsung Galaxy S5 versus Galaxy Note 3 versus Galaxy S4

Boven de Galaxy S5, onder de Galaxy S4 (klik voor groter)

Definitieve conclusies met betrekking tot het scherm van de Galaxy S5 zullen we pas trekken als we het toestel zelf een tijdje in gebruik hebben. Voor nu lijkt het erop dat het scherm van het toestel een soort best of both worlds biedt: het is helderder dan dat van de Galaxy S4, en scherper dan dat van de Galaxy Note 3 – of anders gezegd: net zo helder als dat van de Note 3, en nagenoeg even scherp als de Galaxy S4. Kleurweergave is op alle toestellen erg goed, op het eerste gezicht lijkt dit op de S5 niet veel anders.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee