Samsung Gear 2 mogelijk straks ook in stand-alone variant met eigen SIM kaart

Tot nu toe zijn alle zogeheten wearables uit de keuken van Samsung gedacht als accessoire – zonder smartphone heb je er niet zoveel aan. Mogelijk komt hier verandering in, met de komst van een Gear 2 variant met eigen SIM kaart.

02-Gear-2-black-2-1024x914 Samsung Gear 2 mogelijk straks ook in stand-alone variant met eigen SIM kaart

De Gear 2 werd vorige maand officieel voorgesteld, en is net als zijn voorganger verbonden aan een smartphone door de Bluetooth verbinding. Wie het liefst zijn telefoon thuislaat – je hebt tenslotte een complete computer om je pols, als je een Gear smartwatch gebruikt – kan, aldus bronnen in Zuid-Korea, zijn of haar SIM kaart in een nog te lanceren Gear 2 variant kwijt.

Natuurlijk is dit een vrij logische ontwikkeling, waarbij het concept smartwatch zich meer als zelfstandige gadget kan ontwikkelen. Het grootste probleem van een Gear 2 met SIM kaart is vooralsnog de batterijduur. In een compact apparaatje laat zich nu eenmaal geen grote batterij proppen, terwijl een eigen antenne flink meer energie verbruikt dan alleen een Bluetooth verbinding. Het is dus nog even afwachten hoe dit alles in de praktijk uitpakt.

In eerste instatie zal de Gear 2 mét SIM kaart alleen beschikbaar zijn bij de Koreaanse provider SK Telecom, maar een release in andere landen zit waarschijnlijk wel in de pijpleiding.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee