Samsung Galaxy S5 Zoom heeft 19 megapixel camera, 4,8 inch 720p scherm

Natuurlijk krijgt de onlangs onthulde, maar nog niet verkrijgbare Samsung Galaxy S5 ook nog een op fotografie belust broertje, de Galaxy S5 Zoom. Deze laatste in nu betrapt bij het bezoeken van de GFXBench benchmark test, en uit sporenonderzoek blijkt dat het toestel een 19 megapixel camera heeft, en een 4,8 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

samsung-galaxy-s5-zoom-camera-specificaties Samsung Galaxy S5 Zoom heeft 19 megapixel camera, 4,8 inch 720p scherm

Naast de camera met deze hoge resolutie, en het middel of the road scherm, fungeert als kloppend hart van de Galaxy S5 Zoom een hexacore processor – waarschijnlijk dezelfde die ook de Galaxy Note 3 Neo van rekenkracht voorziet.

De voorganger van deze S5 Zoom, de Galaxy S4 Zoom moest zich nog redden met een 16 megapixel sensor, maar omdat de ‘standaard’ Galaxy S5 nu al een 16 megapixel camera heeft moest Samsung daar voor S5 Zoom natuurlijk nog een schepje bovenop doen. Opvallend is wel dat GFXBench zelf een 19 megapixel camera vermeldt, terwijl de resolutie – 5184 x 3888 pixels – in feite ruim 20 megapixel is.

Overigens is het óók opvallend dat de Zoom-variant van de Galaxy S5 volgens de archieven van GFXBench níet over een HDR modus zou beschikken, noch over 4K UHD video opname – maar hier zijn zoveel verklaringen voor dat we er niet eens over gaan speculeren, op de bescheiden voetnoot na dat het natuurlijk nooit zeker is dat de gegevens uit een dergelijke benchmark test daadwerkelijk echt of accuraat zijn.

Geloofwaardig zijn ze in ieder geval wel, op dit moment, en dus geven we de genoemde specificaties voor het voordeel van de twijfel.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee