Samsung Galaxy S5 is een medisch apparaat (maar krijgt geen certificatie)

Wie A zegt, moet ook B zeggen. En dus houden we je op de hoogte van de spannende verwikkelingen rond de Samsung Galaxy S5 in Zuid-Korea. Daar besloot een aantal ambtenaren onlangs namelijk dat het toestel mogelijk gecertificeerd moet worden als medisch apparaat – je weet wel, vanwege de ingebouwde hartslagmeter. Mogelijk zou de release van de Galaxy S5 hierdoor zelfs vertraging op lopen. Maar het liep allemaal met een sisser af…

samsung-galaxy-s5-medisch Samsung Galaxy S5 is een medisch apparaat (maar krijgt geen certificatie)

Het Zuid-Koreaanse ministerie van volksgezondheid nam de Galaxy S5 onder de loep, en concludeerde na rijp beraad dat het toestel niet in de categorie ‘medische apparatuur’ valt, Samsung hiermee een extra certificatietraject besparend. Dat neemt niet weg dat de Galaxy S5 volgens de betrokken ambtenaren wel degelijk een medisch apparaat is, maar slechts door de mazen van de huidige wetgeving glipt.

Naar aanleiding van deze kwestie zal de Zuid-Koreaanse overheid mogelijk de wetgeving aan gaan passen, om een duidelijker onderscheid te maken tussen hartslagmeters die een medisch doel hebben, en hartslagmeters die alleen bedoeld zijn voor gebruik tijdens het sporten. Dit lijkt misschien wat overdreven – je wetgeving aanpassen naar aanleiding van de Galaxy S5 – maar de gedachte erachter is niet onlogisch. Tenslotte zullen er de komende jaren tientallen, danwel honderden, gadgets op de markt gebracht gaan worden met features die doen denken aan serieuzere medische apparatuur. Door het onderscheid nú al in de wet in te bakken wordt de fabrikaten én de overheid een flink bureaucratisch traject bespaard. En dát is geen slecht idee, zo lijkt het ons.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

    • Michel zegt

      🙂 haha, in Zuid-Korea wel ja. Die zijn daar ook al bezig overbodige,maar niet-verwijderbare apps op smartphones te verbieden, trouwens: //www.galaxyclub.nl/2014/01/zuid-korea-verbiedt-verplichte-bloatware/ Kunnen we hier ook nog wat van leren…

Praat mee