Samsung Galaxy S5 heeft veel meer vrije opslagruimte dan gedacht

Zo gaat dat: snel getrokken conclusies blijken bij nader inzien te kort door de bocht. Zo laat de Samsung Galaxy S5 – in tegenstelling tot eerdere berichten – een stuk meer opslagruimte vrij voor de gebruiker dan de Galaxy S4.

samsung-galaxy-s5-vrije-opslagruimte-groter Samsung Galaxy S5 heeft veel meer vrije opslagruimte dan gedacht

Een paar dagen terug toonde een hands on video van de Galaxy S5 dat er van de 16 GB opslag op het toestel maar ongeveer de helft vrij beschikbaar is voor de gebruiker. Daarmee leek de situatie nog een stukje ‘erger’ dan op de Galaxy S4, die standaard nog zo’n 9 GB vrij laat.

Echter, een grondiger blik op de zaak laat een omgekeerd beeld zien: de systeembestanden van de Galaxy S5 nemen 5,28 GB in belag, waardoor bijna 11 van de 16 GB opslagcapaciteit vrij blijft. Dit is dus een stuk beter dan op de Galaxy S4.

Het verschil zit ‘m in een aantal bestanden en applicaties die op een demonstratietoestel tijdens het Mobile World Congress aanwezig waren, waaronder Samsung’s speciale Unpacked app van ruim 2 GB, en een aantal mediabestanden (bijna 1 GB).

Dus: in tegenstelling tot wat eerdere berichten beweerden, heeft Samsung de opslagsituatie op de Galaxy S5 flink verbeterd ten opzichte van de S4. Dat neemt niet weg dat je zelf natuurlijk sowieso nog een microSD kaartje in het toestel kunt stoppen, om zo de opslagcapaciteit (veel) verder te vergroten.

(via)

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. NavigateArm zegt

    En hoezo “veel meer vrije ruimte”, mijn S4 heeft 9,27 gb. Dat is dan 1,5 gb meer voor S5.
    Zet je een navigatie op je nieuwe S5 en dan ben je gelijk voorsprong kwijt.

Praat mee