Geinig: vier Galaxy S5 ‘features’ die je nú al op jouw Galaxy kunt installeren

De Samsung Galaxy S5 brengt weer een aantal nieuwe snufjes naar de Galaxy serie. Sommige daarvan zullen nooit naar andere Galaxys komen, zoals de water- en stofdichte behuizing – een softwareupdate heeft tenslotte ook zijn beperkingen. Maar een aantal andere snufjes kun je in feite nu al op jouw Galaxy Note 3, Note 2, Galaxy S3, S4, of andere Galaxy installeren.

samsung-galaxy-s4-hartslagmeter Geinig: vier Galaxy S5 'features' die je nú al op jouw Galaxy kunt installeren

De hartslagmeter

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, en hartslagmeter heb je in feite op ieder toestel waarvan de camera en de LED flitser dicht genoeg bij elkaar zitten. We hebben het in ieder geval uitgeprobeerd op de Galaxy Note 3, de Note 2, de Galaxy S3 en de S4, en op die toestellen werkt het prima. Het enige dat je moet doen is de Runtastic Heart Rate app installeren, die je in de Play Store HIER vindt.

Schermdimmer

Natuurlijk kun je op iedere Galaxy smartphone (en niet-Galaxys, uiteraard) de helderheid van het scherm aanpassen, zodat je bijvoorbeeld ’s avonds in bed niet naar een ontzettend fel beeldscherm hoeft te staren. De Galaxy S5 heeft echter een speciale ‘ultra-dimmer’, die ervoor zorgt dat je scherm zelfs in de donkerste omgeving prettig blijft om naar te kijken. Wil je hetzelfde op jouw Galaxy? Installeer dan de app Lux Lite, die hetzelfde doet, maar ook een flinke stapel extra opties bevat om de schermweergave geheel aan te passen aan wat je zelf prettig vindt. Lux Lite vind je in de Play Store HIER.

samsung-galaxy-s5-wallpaper Geinig: vier Galaxy S5 'features' die je nú al op jouw Galaxy kunt installeren

Wallpaper

Ben je vooral geïnteresseerd in uiterlijkheden, en minder in de hierboven genoemde features? Check dan de wallpapers van de Galaxy S5, die je natuurlijk gewoon kun downloaden, en gebruiken op jouw eigen toestel. Je vindt deze bijvoorbeeld HIER, of HIER voor de blauwe versie.

Download Booster

De Download Booster functie van de Galaxy S5 zorgt ervoor dat je grote bestanden sneller kunt downloaden door dit gelijktijdig via WiFi én mobiel internet – bijvoorkeur een 4G verbinding – te doen. Oké, vooruit: om dit op een ander toestel echt te kunnen doen moet deze wel geroot zijn, maar dan kun je ook exact hetzelfde kunstje doen. Benodigdheden: root toegang, dus, en de app Super Download, uiteraard ook te vinden in de Play Store HIER. De Lite versie van deze applicatie is gratis, maar beperkt de maximale bestandsgrootte tot 50 MB. Maar het kán!

(dank!)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee