Samsung’s Arabische tak: ‘Android 4.4 KitKat voor de Galaxy S3 eind maart’ (update: uhm, nee?)

Update: Oei, hoe blij de onderstaande mededeling bij monde van Samsung Arabia’s Facebook team ook was, inmiddels hebben ze hun eerdere uitspraken weer ingetrokken. Niet alleen dat, maar daar achteraan kwam het bericht dat er géén plannen zouden zijn om de 4G-loze Galaxy S3 – GT-I9300 – te voorzien van Android 4.4 KitKat. Zoals eerder al beweerd werd, dus. Het wordt er niet duidelijker op, dat is zeker.

(via)

Oorspronkelijke bericht:

In de categorie ‘geruchten over wanneer de Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S3 wel of niet komt‘, deed dit weekend Samsung Mobile Arabia – inderdaad, de Arabische tak van Samsung – een duit in het zakje. Eind maart, moet de update arriveren, aldus hun Facebook team.

samsung-galaxy-s3-android-4-4-kitkat-update-eind-maart Samsung's Arabische tak: 'Android 4.4 KitKat voor de Galaxy S3 eind maart' (update: uhm, nee?)

In antwoord op een vraag van een Facebook volger, liet de lokale Samsung Mobile weten dat Android 4.4 tegen het einde van deze maand – maart, dus – beschikbaar zal zijn voor de Galaxy S3 met modelcode GT-I9300, dus de toestelvariant zónder 4G verbinding.

Eerder was er nog onduidelijkheid of de update wel naar de GT-I9300 zou komen, mogelijk omdat deze Galaxy S3 variant over ‘maar’ 1 GB RAM geheugen zou beschikken. Het bovenstaande bericht is nu de tweede in korte tijd dat erop wijst dat ook de 4G-loze S3 wel degelijk de sprong naar de nieuwste Android versie zal gaan maken.

Natuurlijk zegt een uitspraak van Samsung Mobile Arabia niet zoveel voor de Nederlandse gebruiker, maar het is toch een stukje bevestiging dat de Galaxy S3 GT-I9300 inderdaad de update zal krijgen. Daarbij willen we dan wel aantekenen dat een release voor eind maart wel erg kort dag is, en optimistischer dan een recent gerucht dat over een uitrol vanaf april of mei.

Hoe het ook moge zijn: het lijkt er toch weer op dat Android 4.4 naar de Galaxy S3 zal komen. En dat is goed nieuws.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Marc zegt

    Ik vraag me af wat het goede nieuws is. Waarom zou je overstappen van 4.3 naar 4.4.2? Je gaat er alleen maar op achteruit.

Praat mee