‘Samsung Galaxy Note 4 wordt ook waterdicht’

Dit gerucht is in feite een inkopper: ja, de Samsung Galaxy Note 4 wordt waarschijnlijk waterdicht. Na de IP67 certificatie van de Galaxy S5 laat zich dit in feite wel raden. Maar extra bevestiging uit Zuid-Korea is natuurlijk mooi meegenomen.

samsung-galaxy-note-4-waterdicht-ip67 'Samsung Galaxy Note 4 wordt ook waterdicht'

Normaal gesproken staat een Galaxy S toestel – de Galaxy S5, dit jaar – model voor de Galaxy Note – de Galaxy Note 4 dus. Dit was met name het geval bij de eerste twee Notes, die respectievelijk voortbouwden op de Galaxy S2 en S3. Met de Note 3 brak Samsung enigszins met deze traditie. De hardware in dat toestel is namelijk significant krachtiger dan die in de Galaxy S4.

Op dezelfde manier kon je een tijdje geleden al lezen dat de Note 4 grote stappen zal maken, terwijl de Galaxy S5 het bij de vertrouwde formule houdt. Toch hoeft het niemand te verbazen dat de Note 4 één eigenschap van de S5 wel degelijk zal erven: de IP67 certificatie, die staat voor een compleet stofdichte behuizing, en het bestand zijn tegen onderdompeling in water gedurende 30 minuten op een diepte van één meter.

Wel is het de vraag of dit dan ook betekent dat de Galaxy Note 4 een stukje groter wordt dan de Note 3. Een dergelijke bescherming brengt nu eenmaal een iets grotere behuizing met zich mee. Maargoed, hierover valt nu  natuurlijk nog erg weinig te zeggen.

Duidelijk is dat de Note 4 een belangrijke, nieuwe, en bijzonder bruikbare eigenschap krijgt – en dát is goed nieuws.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee