Samsung ‘Galaxy Beam 2’ duikt op in China

Tussen de verschillende populaire Galaxy toestellen die Samsung op de markt brengt, zit soms een interessante, maar vreemde eend in de bijt. De Galaxy Beam – met ingebouwde projector – was er zo één, en een opvolger van dit curieuze toestel is nu opgedoken in China. Mét projector, en wat lijkt op een aluminium behuizing.

samsung-galaxy-beam-2-china Samsung 'Galaxy Beam 2' duikt op in China

 

Het toestel, dat je hierboven kunt zien met China Mobile logo, dook op bij Tenaa, de Chinese versie van de Amerikaanse FCC – een overheidsorgaan dat electronische apparaten keurt, zeg maar.

Het toestel is, volgens de vermelding op Tenaa’s website, uitgerust met een 4,66 inch WVGA scherm – resolutie: 800 bij 480 pixels – en een quadcore 1,2 GHz processor. Aan boord is Android 4.2.2, 1 GB RAM, en een slot voor een microSD kaart. Het toestel is maarliefst 11,6 millimeter dik, maar dat komt natuurlijk door de heuse projector die bovenin de behuizing te vinden is.

Deze behuizing lijkt overigens van een metaalachtig materiaal gemaakt te zijn, maar eerlijk is eerlijk, dit kan net zo goed een kunststof achterklep zijn met een metallic afwerking, zoals Samsung eerder deed met bijvoorbeeld de op het Windows besturingssysteem draaiende Ativ S.

Of het toestel door het leven zal gaan als ‘Galaxy Beam 2‘ is verder niet bekend, maar we kunnen ons amper voorstellen dat Samsung een nieuwe projectortelefoon zou lanceren zonder ‘m te categoriseren in hetzelfde vakje als de eerste Beam.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Marc zegt

    Ik heb nog steeds een Galaxy Beam (1) in dagelijks gebruik. Inmiddels begint de Android versie behoorlijk verouderd te raken, maar de beamer is fantastisch. Na installeren van een Office pakket zijn tijdens vergaderingen zonder probleem powerpoints te vertonen. En ook voor het tonen van fotos en videos is de beamer fantastisch. Beter dan je mobieltje van hand tot hand laten gaan om enkele fotos te tonen. Hopelijk is de Beam 2 spoedig te koop in europa, want alleen voor een Beam 2 stuur ik m’n Beam 1 met pensioen!

Praat mee