Vreemdgaande Samsung Galaxy S3 betrapt met Sailfish besturingssysteem

Samsung’s Galaxy lijn is per definitie verbonden aan Google’s Android besturingssysteem. Des te groter was de verbazing toen een nietsvermoedende Galaxy S3 bezitter thuiskwam, en zijn toestel in een innige omhelzing aantrof met het Sailfish besturingssysteem van de Finse telefoonfabrikant Jolla.

samsung-galaxy-s3-sailfish-os Vreemdgaande Samsung Galaxy S3 betrapt met Sailfish besturingssysteem

Voor de duidelijkheid: met ‘nietsvermoedend’ bedoelen we hier natuurlijk ‘na uren van hard werken om het systeem werkend te krijgen op een toestel waar het normaal gesproken níet op draait’. Want dat is wat er hier aan de hand is. En de Galaxy S3 bezitter in kwestie is in feite een softwareontwikkelaar van de genoemde Finse fabrikant. Maar dat maakt het experiment er niet minder spannend om.

Jolla is een smartphonemaker die is voortgekomen uit een hand vol ex-Nokia medewerkers, die – na de switch van de Finse telefoongigant naar Windows Phone – hun eigen weg gingen. Daarbij is Sailfish op haar beurt weer een nakomeling van het Meego besturingssysteem dat ontwikkeld werd door Nokia en Intel, maar waar alleen Nokia’s N9 daadwerkelijk mee werd uitgerust.

Sailfish is, net als Android, een variant op het Linux systeem, en draait ook zonder grootschalige aanpassingen apps die eigenlijk voor Android bedoeld zijn. Softwarematig zijn de barriëres om Sailfish op een Galaxy S3 te laten draaien dus niet zo ontzettend groot.

Maargoed, als je het net als wij, leuk vindt om een Galaxy S3 eens wat anders te zien doen, check dan onderstaand filmpje. En eerlijk is eerlijk: het ziet er allemaal best puik uit!

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee