Hoevaak en waarvoor gebruik jij de S Pen van je Samsung Galaxy Note?

Misschien wel de meest onverwachte gamechanger op de mobiel markt was Samsung’s Galaxy Note smartphone lijn. ‘Absurd groot’, was een veelgehoord commentaar toen de allereerste Galaxy Note gelanceerd werd, maar inmiddels roept bijna niemand dat meer over de Galaxy Note 3. Alles went, en grote schermen bleken een regelrechte voltreffer voor Samsung. Inmiddels hebben veel andere smartphonefabrikant een toestel met XL beeldscherm op de markt gebracht, maar één aspect blijft vrij uniek voor Samsung’s Note serie: de S Pen stylus. Maar zeg eens eerlijk: hoevaak gebruik jij die van jou nu eigenlijk?

hoevaak-gebruik-s-pen-sylus-galaxy-note-3 Hoevaak en waarvoor gebruik jij de S Pen van je Samsung Galaxy Note?

Om het antwoord op deze vraag te kunnen geven, ging PhoneArena op onderzoek uit, en stelde haar bezoekers de vraag ‘hoevaak gebruik jij de S Pen stylus van jouw Galaxy Note 3?’ Zo’n 2800 antwoorden werden gegeven in drie categoriën: vaak, soms, nooit. Hierboven zie je de stand van zaken na het tellen van de stemmen.

Verreweg de meeste gebruikers vallen in de categorie ‘soms’, maar het percentage Galaxy Note 3 bezit(s)ters dat de S Pen nooit gebruikt is een stuk groter dan het aandeel grootgebruikers.

Laten we er maar niet omheen draaien: wij hadden gedacht dat de groep ‘nooit’ het grootst zou zijn, zelfs als ondergetekende in de categorie ‘soms’ valt. Tenslotte kun je ook met de Galaxy Note 3 prima uit de voeten zonder de stylus ooit tevoorschijn te halen – in ieder geval voor 98% van de dingen die de meeste mensen met een smartphone doen.

Natuurlijk heeft de website PhoneArena een vrij specifiek publiek, dat grotendeels níet bestaat uit ‘alledaagse smartphonegebruik(st)ers’. GalaxyClub trekt een wat breder publiek, en dus zijn wij erg benieuwd naar jouw antwoord op min of meer dezelfde vraag: ‘hoevaak gebruik jij de S Pen van jouw Galaxy Note smartphone/tablet?’

En omdat een simpele multiple choice poll eigenlijk niet zoveel zegt, zijn wíj benieuwd naar het ‘waarom’ van jouw S Pen gebruik. Gebruik je ‘m nooit, waarom niet? Gebruik je ‘m vaak, waarom wel? Gebruik je ‘m soms, waarvoor dan?

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. eric zegt

  Ik gebruik de stylus erg vaak, Ook nu OM dit bericht te schrijven. Daarnaast gebruik ik het vaak in combinatie met S-note Voor notities en tekeningen te maken.
  met PhotoShop is de pen erg handig en precies te gebruiken.

 2. Henri zegt

  Ik ben de gelukkige bezitter van de Note10.1 en Note2. Vooral bij de 10.1 gebruik in de pen veel. Handig bij vergaderingen. Aantekeningen maken op de stukken die als PDF meegeleverd zijn. Soms een tekeningetje of een schermuitsnede maken om iets te verduidelijken. Bij de note2 heeft het voor mijn situatie minder toegevoegede waarde. Soms een tekeningetje of notitie. Evernote ondersteund sinds kort ook ‘Krabbeltjes’ binnen een aantekening. waarschijnlijk ga ik er nu vaker gebruik van maken.
  Conclusie voor mijn situatie: een nauwkeurig werkende pen is onmisbaar bij een tablet. bij de note2 is het handig waar niet onmisbaar.

 3. janspieter steenbergen zegt

  Gebruik hem veel voor spel woordzoeker en sinds kort ook steeds meer om even een notitie te maken. Dankzij filmpjes op youtube beter op de hoogte van de mogelijkheden van de s-pen.

 4. Secretman8o zegt

  Ik gebruik de stylus met grote regelmaat.
  Waarom ? Omdat het kan =)
  daar is de note voor gemaakt.
  Omdat het mij een lekker en duur en machtig gevoel geeft.
  Omdat het mn scherm schoonhoud.
  Ik als note 3 bezitter vindt de stylus er gewoon bij passen.

  Oh ja: ik gebruik m ook voor t spel draw something :p

Praat mee