Het was maar een kwestie van tijd, Galaxy S5 Zoom specs staan online

We wisten al dat Samsung bezig was met het ontwikkelen van een Zoom variant voor de Galaxy S5, de vraag was alleen nog maar wanneer deze openbaar bekend zou worden gemaakt. het lijkt er nu dus op dat het moment is aangebroken. Via de benchmark site GFXBench hebben we de officiële specificaties te pakken voor de toekomstige Galaxy S5 Zoom.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de Galaxy S5 zal beschikken over een 19 Megapixel camera aan de achterkant van het toestel. Dit is een redelijke upgrade vergeleken met de 16 mp camera van de Galaxy S4 Zoom. Deze laatste had overigens de mogelijkheid tot 10x optische zoom, hoeveel dit bij de S5 Zoom zal zijn is nog niet bekend. Aan de voorkant van het toestel zit ook nog een camera, maar dit is een standaard 2 mp sensor die vooral bedoeld is voor videobellen.

Onder de motorkap zien we verder Samsung’s nieuwe hexa-core processor die zijn debuut maakte in de Galaxy Note 3 Neo. De benchmark laat zien dat deze draait op 1.3 GHz, maar hier valt nog over te discussiëren. De nieuwe processor bestaat namelijk uit vier Cortex-A7 kernen en twee high-performance Cortex-A15 kernen. Deze laatste zullen waarschijnlijk op een hogere kloksnelheid draaien aangezien dit ook het geval is bij de Note 3 Neo. Verder zien we een 4.8-inch 720p (Super AMOLED) beeldscherm, 2GB RAM, 16 GB geheugen en dit alles draaiende op Android 4.4.2.

sm-c115-s5-zoom-benchmark-1 Het was maar een kwestie van tijd, Galaxy S5 Zoom specs staan online

Hoewel de Galaxy S4 Zoom alles behalve indrukwekkend was lijkt her erop dat de Koreanen de S5 Zoom wat meer ‘juice’ mee willen geven. Naast meer megapixels heeft de S5 Zoom dus ook meer rekenkracht, groter en duidelijker beeldscherm en meer opslagruimte vergeleken met de S4 Zoom. Voorlopig lijkt het erop dat de S5 Zoom officieel ergens in Mei wordt onthuld.

Tot die tijd is het weer eens lekker ouderwets afwachten 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee