Daar is hij dan toch: Samsung’s S Band fitness tracker

Af en toe heeft Samsung de rare gewoonte om accessoires te introduceren, die vervolgens níet op de markt komen. Zo onthulden de Zuid-Koreanen tegelijk met de Galaxy S3 destijds al een draadloze oplader voor dat toestel, die vervolgens paar ongeveer een jaar later daadwerkelijk in de schappen belandde. Hetzelfde verhaal geldt voor de S Band fitness tracker: samen met de Galaxy S4 vorig jaar onthuld, maar in de meeste landen nooit verkocht. Bijna een jaar later komt daar nu toch verandering in.

samsung-s-band-fitness-tracker-2 Daar is hij dan toch: Samsung's S Band fitness tracker

Tenminste, daar lijkt het opduiken van nieuwe promoafbeeldingen op te wijzen. De S Band is een armband voor wie ook de Gear Fit nog teveel snufjes biedt. De S Band heeft geen scherm, en biedt alleen een notificatie als je bijvoorbeeld gebeld wordt, of een nieuwe email hebt – meer niet. Wél is de S Band voorzien van een stappenteller, en kan de armband bijvoorbeeld je slaapgewoontes en lichamelijke activiteit in de gaten houden.

Daarnaast zorgt de Bluetooth verbinding tussen de S Band en je Galaxy smartphone ervoor, dat je óók een signaal krijgt als beide apparaten te ver van elkaar vandaag raken – met andere woorden: als je je telefoon vergeet mee te nemen, waarschuwt de S Band je.

samsung-s-band-fitness-tracker-3 Daar is hij dan toch: Samsung's S Band fitness tracker

De functies van de S Band zijn geïntegreerd met de nieuwe S Health app, die tegelijk met de Samsung Galaxy S5 beschikbaar zal zijn. Compatibiliteit met andere Galaxy telefoons volgt dan op korte termijn – hiervoor is alleen het installeren van de nieuwste versie van de S Health app nodig.

De S Band kan gebruikt worden als armband, of als clip – het bandje zal verkrijgbaar zijn in verschillende al dan niet frisse kleuren, en kan eenvoudig verwisseld worden Hoewel de hier getoonde afbeeldingen – afkomstig uit een sales guide voor de Galaxy S5 – lijken te suggereren dat de S Band zeer binnenkort verkrijgbaar zal zijn, is een precieze releasedatum nog niet bekend. Ook naar de prijs kunnen vooralsnog alleen gissen, dus dat laten we nog maar even.

samsung-s-band-fitness-tracker-1 Daar is hij dan toch: Samsung's S Band fitness tracker

Galaxy deal tips

Praat mee