Eerste batterijtests Samsung Galaxy S5 zijn veelbelovend

Ook anno 2014 blijft de achilleshiel van een moderne smartphone de batterij. En dus kijken we bij ieder nieuw toestel reikhalzend uit naar de bijbehorende batterijtests. Zo ook bij de Samsung Galaxy S5. De eerste ruwe tests bieden in ieder geval veelbelovende resultaten.

samsung-galaxy-s5-batterijduur-talk-time Eerste batterijtests Samsung Galaxy S5 zijn veelbelovend

Gesprekstijd van de Galaxy S5 en een aantal andere toestellen, in minuten

Uit twee Bulgaarse tests blijkt dat de Galaxy S5 in ieder geval een fantastische gesprekstijd/duur heeft, die vergelijkbaar is met die van de Galaxy Note 3. Ook het uithoudingsvermogen tijdens het spelen van een 3D game wekt indruk, en laat de Note 3 zelfs achter zich. En dat, terwijl de Galaxy S5 een batterij heeft met een capaciteit van ‘maar’ 2800 mAh, versus 3200 mAh in de Note 3.

samsung-galaxy-s5-batterijduur-3d-game Eerste batterijtests Samsung Galaxy S5 zijn veelbelovend

Uithoudingsvermogen tijdens een 3D gaming test, in minuten

De test die meet hoe lang de Galaxy S5 een flinke websurfsessie vol kan houden, werd gedaan in Zuid-Korea. In de onderstaande tabel zie je zowel de tijd met het beeldscherm op maximale helderheid (oranje balkjes) en op een helderheid van 230 nits (blauwe balkjes). Ook hier doet de S5 het prima, hoewel we stiekem toch ook een applausje willen voor de Galaxy Note 2 – deze oude rot kan ook nu nog goed mee met de nieuwere generatie tablets, nota bene.

Natuurlijk wachten we met het trekken van definitieve conclusies over de batterijduur van de Galaxy S5 nog even tot wijzelf en/of andere websites er verder mee aan de slag kunnen. Maar de voortekenen zijn goed, dat is duidelijk.

samsung-galaxy-s5-batterijduur-browsen Eerste batterijtests Samsung Galaxy S5 zijn veelbelovend

Browse-test, oranje is met scherm op maximale helderheid, blauw is 230 nits

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Taco zegt

  Ik heb de S5 nu een paar dagen. Helaas vind ik de accuduur erg tegenvallen tov de S4.
  Het is nu 9:51 en de accu is al op 68% !!! Dat was bij mijn S4 om 19:00 pas zo…

 2. martijn zegt

  @taco

  Dan is er denk ik iets mis met je telefoon. Mijn toestel is om 6 uur vanochtend van de lader gegaan en naar de gehele dag er vrij veel mee spelen nu om 10 over 9 s avonds nog op 40%.
  Evt alles terug zetten of terug gaan naar de dealer.

 3. Michel zegt

  Ik heb de S5 nu 2 weken, haal hem standaard om 06:00 van de lader en rond 23:00 is hij altijd nog 35%! En ik gebruik hem redelijk intensief.. Dat was met de S4 wel anders, daar was hij rond 18:00u al op 5%^..

 4. Marcotje zegt

  Hallo Michel.

  ik heb een s4 en ik wil een s5 zit daar veel verschil in, en wat is het verschil.
  en ik wil nog een paar vragen stellen op het forum.
  ik kan wel inloggen maar ik weet niet hoe ik vragen kan stellen aan mensen die ook een Galaxy forum zitten kun jij mij uitleggen stap voor stap waar ik moet zijn om een vraag op het forum te zetten.

  alvast bedankt

  • Michel zegt

   Gewoon naar een relevant onderdeel gaan, bijvoorbeeld //www.galaxyclub.nl/forum/samsung-galaxy-s5-group8/jouw-ervaringen-forum25/ , en daar via de knop ‘Nieuw onderwerp’ (rechtsboven de lijst met forumberichten) en nieuw draadje starten met jouw vraag/vragen 🙂

   Wat de verschillen tussen de S4 en de S5 betreft: de S5 is iets sneller en waterdicht,en doet langer met een acculading. Qua scherm en camerakwaliteit is de S5 een fractie beter, maar de verschillen zijn niet dramatisch. Dat is de korte versie zeg maar…

 5. Willem zegt

  Ik heb sinds 6 weken een S5, maar de accu is zeer snel leeg.
  Een halve dag en op.
  Er staat niets open, maar de accu wordt wel bijzonder warm.
  Ook de apart bijgekochte originele accu word warm en gaat snel leeg.
  Wat is er fout in deze telefoon?

Praat mee