Apple en Samsung: buiten de rechtszaal nog steeds twee handen op één buik

Je zou door alle commotie rond de rechtszaken tussen Samsung en Apple bijna vergeten dat de twee electronicagiganten in feite óók erg goede zakenpartners zijn. En ondanks steeds terugkerende geruchten dat deze relatie op zijn einde loopt, blijkt ook keer op keer dat de twee niet zonder elkaar kunnen. Of tenminste, dat Apple niet echt zonder het productieapparaat van Samsung kan. En dus zal het bedrijf uit Cupertino later dit jaar weer Samsung’s beeldschermen gebruiken voor haar iPad Mini met Retina scherm.

ipad-mini-retina-samsung-display Apple en Samsung: buiten de rechtszaal nog steeds twee handen op één buik

iPad Mini Retina: Apple tablet, Samsung scherm

Op dit moment worden deze schermen nog gemaakt door Sharp en het Taiwanese bedrijf AUO, maar beide bedrijven zullen – zodra Samsung de productie overneemt – hun afzetmarkt elders moeten gaan zoeken. Naar de exacte reden van deze switch van Apple kunnen we alleen gissen – te lage productiecapaciteit? kwaliteitsproblemen? – maar het is tekenend voor de relatie tussen de beide patent-kemphanen dat er buiten de juridische verwikkelingen om nog steeds gewoon netjes zaken gedaan wordt. Recent deed ook al het nieuws de ronde dat Samsung Apple’s volgende generatie mobiele processoren zal fabriceren.

En dus is het anno 2014 wederom business as usual, voor de grote jongens in de mobiele sector. De linkerhand vecht, de rechterhand sluit miljardendeals. Een beetje fascinerend is het wel, eigenlijk.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee