‘Android 4.4 KitKat voor Samsung Galaxy Note 10.1 wordt getest’

Terwijl er nog steeds niet exact duidelijk is wélke Galaxy smartphones en tablets er allemaal een update naar Android 4.4 KitKat zullen krijgen, lijkt Samsung in ieder geval druk met het testen van de nieuwe firmware voor de originele Galaxy Note 10.1.

samsung-galaxy-note-10-1 'Android 4.4 KitKat voor Samsung Galaxy Note 10.1 wordt getest'

De Galaxy Note 10.1 – níet de 2014 editie – is inmiddels alweer een goeie anderhalf op de markt, de periode dat een Android apparaat door de fabrikant ondersteund dient te worden. Duidelijk is dus ook dat Samsung de Galaxy Note 10.1 ruim ná deze periode nog een fikse update zal gaan geven, in de vorm van Android 4.4 KitKat dus.

Wat er zoal te verwachten valt van deze update is niet bekend. Of hij een enigszins vernieuwde interface zal krijgen, zoals bijvoorbeeld op zijn broertje van eind vorig jaar, of zelfs de Magazine interface van bijvoorbeeld de Galaxy NotePRO 12.2, is dus allerminst duidelijk.

Wel duidelijk is dat ‘Android sprong’ vrij groot zal zijn: op dit moment is de recentste firmware nog gebaseerd op Android versie 4.1.2.

Wanneer Android 4.4 uiteindelijk op de Galaxy Note 10.1 – 3G, 4G of WiFi – in ons land zal arriveren valt nu nog niet te zeggen. Maar hij komt, dát is voorlopig goed nieuws.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Kor zegt

    wanneer komt de upgrade voor de galaxy note 10.1 Bij aankoop werd verzekerd dat de upgrade zou komen. Het is nog steeds stil. Of mag de 10.1 omgeruild worden tegen een nieuwere versie??

Praat mee