Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2 in april-mei?

Het is altijd grappig als geruchten faliekant met elkaar in tegenspraak zijn. Zo duikt er vandaag een document op, waarin te zien is dat de Samsung Galaxy S3 – ja, de GT-I9300 zonder 4G – rond in april of mei een update krijgt naar Android 4.4 KitKat. Dit, in tegenstelling tot eerdere geruchten. Minder verrassend is, dat ook de Galaxy Note 2 rond die tijd dezelfde update zou kunnen verwachten.

samsung-galaxy-s3-android-4-4-kitkat-update-galaxy-note-2 Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2 in april-mei?

Toegegeven: foto’s van een computerscherm ergens ter wereld zijn niet persé de definitie van betrouwbaarheid. Deze foto zou afkomstig zijn van een Indiase partner van Samsung, en toont een updateschema van toestellen als de Galaxy S3, Galaxy Note 2, en de dualsim versie van de Galaxy Grand 2. Ook de Note 3 en de S4 staan erop, maar deze toestellen hebben – tenminste in ons land – de sprong naar Android 4.4 al grotendeels achter de rug.

Eerder nog dook een soortgelijke lijst op waarop de Galaxy S3 schitterde door afwezigheid. Kort daarop volgde het gerucht dat mogelijk alleen de 4G variant van de S3  – de GT-I9305, met 2 GB werkgeheugen – de update naar deze nieuwste versie van het Android besturingssysteem krijgt. En nu zien we dus de 4G-loze Galaxy S3 – de GT-I9300 – zonder blikken of blozen wél gewoon in het rijtje staan. Geschatte datum voor de update: ergens in de loop van april en mei.

Heel veel duidelijker wordt de situatie rond de Android 4.4 update voor de Galaxy S3 er niet op, maar mogelijk is het dus wat te vroeg om te concluderen dat de toestelversie zonder 4G verbinding wel eens buiten de boot zou kunnen vallen.

Dat de Galaxy Note 2 óók genoemd wordt in hetzelfde rijtje is minder verrassend. Dit toestel prijkte zoals verwacht ook op eerdere overzichten. Wel is het aardig om te denken dat de update naar KitKat mogelijk dus min of meer om de hoek staat. Echter, bij gebrek aan duidelijke bevestiging blijft een korreltje zout een aanrader.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee