Zuid-Korea: ‘Samsung Galaxy S5 valt misschien onder medische apparatuur’

Het is eigenlijk gewoon best wel grappig. In nota bene Samsung’s thuisland zijn er problemen met de toelating van de Galaxy S5 op de consumentenmarkt. De hartslagmeter van het toestel noopt het Koreaanse equivalent van ons Ministerie van Volksgezondheid ertoe te onderzoeken of het toestel niet geklassificeerd moet worden als medisch apparaat.

samsung-galaxy-s5-medisch Zuid-Korea: 'Samsung Galaxy S5 valt misschien onder medische apparatuur'

Volgens de Zuid-Koreaanse wet moeten apparaten die gebruikt kunnen worden om ziektes en aandoeningen te diagnosticeren, te behandelen of te voorkomen worden gezien als medische apparatuur. Nu lijkt het voor de normale burger volslagen duidelijk dat je de hartslagmeter van de Galaxy S5 vooral niet moet gebruiken om ziekten te diagnosticeren, of te behandelen. Maar vooruit: met wat goede wil zou je ‘m in combinatie met de S Health applicatie kunnen zien als hulpmiddel om gezondheidstechnische narigheid te voorkomen. Sterker nog: dat is natuurlijk een beetje het hele punt van de fitness rage die in gadgetland woedt.

Overigens heeft een ambtenaar van het verantwoordelijke ministerie al laten weten dat de releasedatum van 11 april waarschijnlijk niet gevaar komt – of de Galaxy S5 nu een medisch apparaat blijkt te zijn, of toch gewoon een smartphone.

Maar mócht het toestel nu inderdaad te classificeren zijn als medisch apparaat… opent dit dan de deur voor het vergoeden van de aanschaf door de zorgverzekering? 😉

(via, afb.)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee