Specificaties Samsung Galaxy Tab 4 serie mogelijk opgedoken

Begin januari onthulde Samsung al haar PRO tablets: de Galaxy TabPRO serie en de NotePRO 12.2. Met hun hoge schermresolutie en snelle hardware zijn dit mooie, maar niet erg goedkope tablets. En dus komt er voor de minder veeleisende gebruiker ook gewoon een aantal Galaxy Tab 4’s aan, ter vervanging van de huidige Tab 3 serie. Van deze Tab 4 lijn zien we nu mogelijk de technische specificaties.

wpid-galaxy-tab-4-10 Specificaties Samsung Galaxy Tab 4 serie mogelijk opgedoken

Duidelijk is dat de Galaxy Tab 4 in tenminste drie verschillende afmetingen zal komen: 7 inch, 8 inch en 10 inch. Vooralsnog blijven de grotere 12,2 inch schermen voorbehouden aan de PRO lijn. Ook qua schermresolutie blijven de Tab 4’s voorlopig echte middenklassers: de vertrouwde 1280 bij 800 pixels komen ook nu weer terug op het LCD scherm.

Onder de motorkap vinden we in alle drie de varianten een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, die in ieder geval een stuk krachtiger is dan de dualcore chips in de Tab 3 serie. Ook de camera krijgt in de nieuwe Tab 4’s een flinke boost: van drie naar acht megapixels, om precies te zijn.

Last but not least zullen de nieuwe Galaxy Tabs vanaf het begin draaien op Android 4.4, waardoor ze softwarematig in ieder geval weer helemaal bij de tijd zijn.

Voorlopig zijn de genoemde specificaties – laten we zeggen – speculatief. Of ze kloppen is niet na te gaan. We moeten dus in ieder geval nog wachten op het Mobile World Congress, waar Samsung waarschijnlijk deze volgende generatie tablets zal lanceren. Dan weten we hopelijk ook meer over de prijs. Tot dan… is het afwachten geblazen.

(via 12)

Galaxy deal tips

Praat mee