Samsung onthult de Gear 2 en Gear 2 Neo met Tizen OS

Jawel hoor, de Koreanen hebben vandaag de volgende generatie smartwatches onthuld op de Mobile World Congres, namelijk de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo. Wat ons meteen opvalt is het feit dat de Galaxy familienaam ontbreekt en dit is ook enigszins logisch aangezien de horloges niet meer draaien op Android maar op Samsung’s eigen mobiele OS genaamd Tizen.

Volgens Samsung heeft de overstap van Android naar Tizen er mede voor gezorgd dat de batterij een levensduur van 2-3 dagen heeft gekregen in vergelijking met de 1-dag-levensduur van de huidige Galaxy Gear. Zowel de Gear 2 als Gear 2 Neo zijn een stuk lichter en dunner dan hun voorgangers, maar echt radicale veranderingen in het design (zoals de vele geruchten deden vermoeden) zijn uit gebleven. De grootste verandering qua uiterlijk is wellicht de camera die nu aan de voorkant zit in plaats van op de polsband.

Gear2-gold-2P-0219-1024x724 Samsung onthult de Gear 2 en Gear 2 Neo met Tizen OS

Group_Gear-2-Neo-1024x811 Samsung onthult de Gear 2 en Gear 2 Neo met Tizen OS

Onder de motorkap vinden we hetzelfde 1.6 inch display (320 x 320 pixels) als op de huidige Galaxy Gear, een iets snellere 1 GHz processor en hetzelfde aantal intern en RAM geheugen als in de huidige Galaxy Gear, respectievelijk 4GB en 512 MB. Hetgeen wel helemaal anders is zijn de ‘IP67 certificaat’ en de kleinere 300 mAh batterij. Dit wil zeggen dat de Gear 2 stof- en waterdicht is, een hartslagmeter heeft en een Infra rood sensor. Hoewel de batterij dus kleiner is geworden claimt Samsung dat de levensduur is verdubbeld mede dankzij Tizen.

Het grote verschil tussen de Gear 2 en de Gear 2 Neo is dat de laatste geen 2 mp camera aan boord heeft waardoor deze zo’n 13 gram lichter is dan zijn tegenhanger. Over prijzen werd nog niet gesproken, wel weten we dat de Gear 2 en Gear 2 Neo ergens in het 2e kwartaal van dit jaar ‘wereldwijd’ beschikbaar zullen zijn. Of ‘wereldwijd’ ook betekent dat Nederland meteen aan de beurt is valt nog te bezien 😉

En wat vinden we ervan? Is het een stap in de goede richting? Is het verstandig om Android het huis uit te schoppen en over te stappen op Tizen? Hoewel we nog vrij weinig concrete informatie hebben over de functionaliteit zijn we toch benieuwd naar jullie mening!

(dank aan: Engadget)

Galaxy deal tips

Praat mee