Samsung Knox krijgt Common Criteria certificatie, versie 2.0 scant vingers op de Galaxy S5

In tijden waarin veiligheid en privacy fel bediscussieerd worden, is het interessant om Samsung’s Knox beveiligingspakket in de gaten te houden. Vorig jaar tegelijk met de Galaxy S4 geïntroduceerd, duurde het even voor Knox daadwerkelijk beschikbaar werd. Maar inmiddels komt versie 2.0 eraan, die uiteraard gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van de Samsung Galaxy S5. Daarnaast ontving Samsung recent als enige speler op dit moment op de mobiele markt de zoheten Common Criteria certificatie.

samsung-knox-2-0-common-criteria-certificatie Samsung Knox krijgt Common Criteria certificatie, versie 2.0 scant vingers op de Galaxy S5

Om bij het begin te beginnen: tijdens de Mobile World Congress waar ook de Galaxy S5 werd onthuld, heeft Samsung tevens Knox 2.0 aangekondigd. Knox 2.0 is exclusief voor Galaxy toestellen die op Android 4.4 draaien, en zal ook gebruiken maken van de nieuwe identificatiemogelijkheden die de Galaxy S5 biedt – lees: de vingerafdrukscanner.

Knox 2.0 biedt daarnaast voor álle gebruikers – dus niet alleen op de Galaxy S5 – twéé afgeschermde omgevingen, bijvoorbeeld eentje voor privé zaken, en eentje voor werkgerelateerd informatie en accounts. Ook komt er de Knox Marketplace: één centrale winkel voor alle aan Knox gerelateerde producten, diensten, en applicaties.

Om het beveiligingsfeestje compleet te maken, heeft Samsung met haar Knox pakket als enige aanbieder op de mobiele telefoonmarkt van dit moment de Common Criteria for Information Technology Security – Common Criteria, voor intimi – certificatie ontvangen. Alleen BlackBerry ontving deze ooit, maar haar huidige producten zijn niet gecertificeerd.

De Common Criteria certificatie betekent dat Knox voldoet aan een enorm uitgebreide waslijst van internationale beveiligingsstandaarden. Hiermee moge duidelijk zijn dat de beveiliging die Knox biedt op dit moment tot de allerbeste behoort die op mobiele apparaten te vinden is.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee