Onderzoek: wacht straks even met het kopen van een Samsung Galaxy S5

Tja, sommige dingen weet je gewoon als je wat langer met je neus bovenop de smartphonemarkt zit. Maar dan nog is het niet verkeerd als een stukje gedegen onderzoek het een en ander bevestigt. Dus: als je straks even wacht met het aanschaffen van een Samsung Galaxy S5 bespaar je geld.

samsung-galaxy-s5-prijs-voorspelling Onderzoek: wacht straks even met het kopen van een Samsung Galaxy S5

De Engelse prijsvergelijker Idealo zet het verloop van de prijzen van de Galaxy S2, Galaxy S3 en de Galaxy S4 in een grafiekje, en tekende een vervolgens een mooi lijntje bij met het label Galaxy S5. En wat blijkt? De prijs van de Galaxy S5 zal  na een maand of drie mogelijk wel 24% lager liggen dan direct bij de release van het toestel.

Overigens is het wel aardig om te zien dat de prijs van de Galaxy S4 in vergelijking met die van de S2 en S3 sneller daalde in de maanden na de officiële lancering. En inderdaad, mogelijk zien we dan een trend, waardoor ook de Galaxy S5 vrij vlug na release voor een aantrekkelijker bedrag te koop is dan direct bij de release zelf.

Of het allemaal precies zo zal lopen als Idealo doet voorkomen in haar grafiek is natuurlijk niet echt bekend. Een stukje nattevingerwerk zit er wel degelijk bij. Maar dat je direct na de release duidelijk méér voor een nieuwe Galaxy smartphone betaalt dan een paar maanden later is geen nieuws – dat is al jaren zo. Dat neemt niet weg dat het dus helemaal geen slecht idee is om even te wachten met de aanschaf van – in dit geval – de Galaxy S5. Wie een beetje geduld heeft bespaart al gauw een euro of honderd. En dat is in deze tijden wel degelijk mooi meegenomen.

Je kunt trouwens ook gewoon een jaar wachten. Dan betaal je maar ongeveer de helft. Maar dan moet je wel genoegen nemen met de wetenschap dat de Galaxy S5 ingehaald is door de Samsung Galaxy S6.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee