Samsung Galaxy S5 met 1080p scherm komt eerst, versie met QHD resolutie volgt later

Al een spreekwoordelijke halve eeuwigheid kun je afwisselend lezen over een Samsung Galaxy S5 met een full HD scherm – 1080p, 1920 bij 1080 pixels – en eentje met een QHD scherm – 1440p, 2560 bij 1440 pixels. Volgens de laatste berichten zijn beide geruchten juist: als eerste komt een Galaxy S5 op de markt met 1080p scherm, een paar maanden later gevolgd door een premium toestelversie met 1440p scherm.

samsung-galaxy-s5-fhd-qhd-diamond-pixel-matrix Samsung Galaxy S5 met 1080p scherm komt eerst, versie met QHD resolutie volgt later

De ‘diamanten’ subpixel matrix van Samsung’s huidige Amoled schermen

Dat is tenminste wat het Zuid-Koreaanse ETNews meldt. Als we deze mogen geloven – en laten we dat voor de vorm maar even doen – zit Samsung momenteel een beetje klem tussen twee ‘problemen’. Aan de ene kant voelt het bedrijf de druk van markt, waardoor het niet te lang kan wachten met de lancering van de Galaxy S5. Aan de andere kant is het nog niet klaar om Amoled schermen met een 1440p resolutie te produceren op een massale schaal die nodig is voor een toestel als de S5 – lees: tientallen miljoen in relatief korte tijd.

En dus zien we – geheel overeenkomstig recent opgedoken informatie uit verschillende hoeken – waarschijnlijk volgende week een Galaxy S5 ten tonele verschijnen met een 1080p Amoled scherm, dat dus qua resolutie gelijke tred houdt met de Galaxy S4 en Note 3.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom nota bene Bloomberg gisteren meldde dat de Galaxy S5 misschien een stukje goedkoper zal zijn dan vorige Galaxy S topmodellen bij de lancering. Paradoxaal genoeg hield Bloomberg het er dan weer op dat het scherm van de Galaxy S5 iets groter zal zijn dan dat van de Galaxy S4 – logisch – én een scherper beeld heeft. Dit laatste zou dan weer niet het geval zijn: een groter scherm bij een gelijk gebleven resolutie zorgt in principe voor een lagere pixeldichtheid, en dus een minder scherp beeld. Hierbij moet je dan wel in gedachten houden dat het verschil in pixeldichtheid tussen een 5 inch (Galaxy S4) en 5,2 inch (Galaxy S5) scherm met het blote oog amper waarneembaar is.

Maar zoals gezegd: een Galaxy S5 met een 1440p scherm verdwijnt níet van de radar, maar zal pas later in het jaar gelanceerd worden, zodra Samsung de productie van de benodigde Amoled schermen voldoende op orde heeft. Dit zal dan vermoedelijk ook de toestelvariant zijn die níet tegen een lagere prijs te koop zal zijn.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee