Samsung Galaxy S5: óók voor de kids

En ja hoor, daar is wéér een feature van de Samsung Galaxy S5 die uitlekt vóór de officiële presentatie van het toestel, aanstaande maandag. Dit keer duiken details op van de Kids Mode – een modus waarvan de naam in feite alles verraad.

samsung-galaxy-s5-kids-mode Samsung Galaxy S5: óók voor de kids

De Galaxy Tab 3 Kids – dat andere apparaat speciaal geschikt voor de kleintjes

Wie kinderen heeft, is vast bekend met de hoogoplopende conflicten die een smartphone in het gezin kan veroorzaken. ‘Nee, ík mag nu’ – ‘Nietes, ik was eerst!’ – ‘Nietes’ – ‘Welles’ etc. En dat over de smartphone van mama of papa, uiteraard. Dit soort ruzies los je natuurlijk niet op met de Kids Mode, maar in ieder geval kun je voorkomen dat spelende kinderen per ongeluk net die ene tante bellen waar je liever geen enkel contact mee hebt (om maar wat te noemen).

Je kunt straks op de Galaxy S5 een speciale modus inrichten voor de kinderen, waarbij het uiteraard mogelijk is specifieke apps aan te wijzen die toegankelijk zijn in deze Kids Mode. Het Kids Quick Panel is in feite een kindvriendelijke vervanger voor het notificatiescherm dat je van bovenaf naar beneden kunt vegen.

Verder biedt deze – naar verluid – kleurrijke modus een speciale Kids Store, waar nieuwe al dan niet educatieve apps en games kunnen worden gedownload. Aankopen in deze store zijn uiteraard goed beveiligd door middel van een PIN code, om te voorkomen dat de kinderen de halve winkel op jouw kosten installeren.

Als nu ook nog blijkt dat de Galaxy S5 robuust genoeg is om het geweld van kleine kinderen goed te doorstaan – jaja, of koop een goede beschermhoes – dan is het hele gezin straks tevreden. Tenminste, als het lukt om een goed schema op te zetten voor wie het toestel wanneer mag gebruiken.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee