Nieuwe week, en nieuwe Samsung Galaxy S5 geruchten: toch WQHD scherm, metalen body, vingerafdruk- én irisscanner

Het is maandag, en dus duiken er – om de wekelijkse nieuwscyclus met een knal op te starten – direct weer nieuwe geruchten op over de Samsung Galaxy S5. Nu zijn het de normaal gesproken goed geïnformeerde analisten van KDB Daewoo Securities – specialiteit: Zuid-Koreaanse bedrijven – die een aantal vermoedelijke specificaties van de Galaxy S5 ‘bevestigen’: het WQHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, Qualcomm’s Snapdragon 805 processor, een 128 GB optie, en een metalen behuizing.

samsung-galaxy-s5-kdb Nieuwe week, en nieuwe Samsung Galaxy S5 geruchten: toch WQHD scherm, metalen body, vingerafdruk- én irisscanner

 

In de hierboven getoonde tabel, afkomstig uit KDB’s rapport, zien we de verwachte specificaties van de Galaxy S5. En van de iPhone 6, want wat is tenslotte een gedegen analyse als je niet álle belangrijke toekomstige smartphones naast elkaar zet. Maar omdat wij GalaxyClub zijn, laten we de rechts getoonde iPhone 6 even links liggen.

En dus zien we een lijstje met eigenschappen van de S5 die er inmiddels behoorlijk vertrouwd uitziet: het WQHD scherm met een diagonaal van 5,2 of 5,25 inch, 3 GB RAM geheugen, en een 16 megapixel camera. Ook de genoemde processoren – Qualcomm’s Snapdragon 805 of Samsung’s eigen Exynos 6 Octa core chip – zijn niet verrassend te noemen.

Wél nieuw is onder meer de genoemde 3200 mAh batterij – dat is flink! – en de genoemde optie van een Galaxy S5 variant met 128 GB interne opslagcapaciteit. Daarnaast valt onder het (Koreaanse) kopje ‘sensor functies’ te lezen dat er én een irisscanner aan boord is, én een vingerafdrukscanner, waarbij deze laatste in de Home knop geïntegreerd zou zijn.

De optie voor draadloos opladen is aanwezig, maar het is de ‘oude’ methode die gebruik maakt van magnetische inductie – niet de nieuwe, nog niet uitontwikkelde methode met magnetische resonantie.

En last but not least beweren de mensen van KDB dat het toestel wel degelijk een volledig metalen behuizing zal hebben. Dit laatste, terwijl we de momenteel vooral geruchten horen over een body die tenminste deels uit kunststof bestaat.

Als we er vanuit gaan dat de Galaxy S5 in twee verschillende versies op de markt gaat komen – een ‘standaard’ uitvoering, en een ‘premium’ versie – dan zien we hier duidelijk deze laatste, ‘premium’ variant. Nog maar kort geleden kwam een lijstje details voorbij, afkomstig uit de keuken van een andere analistenfirma, met daarop een kunststof behuizing voor beide toestelvarianten.

Dus, wie heeft er gelijk? Wij weten het niet – sommige analisten zijn erg goed, terwijl anderen regelmatig planken misslaan. Helaas valt meestal pas achteraf écht vast te stellen in welke categorie ze vallen. Maar het heeft er alle schijn van dat we nog maar een week of zes hoeven te wachten, tot Samsung de Galaxy S5 zelf zal onthullen – half maart lijkt het te gaan gebeuren. Wij nieuwsgierigen moeten dus nog even geduld hebben…

PS: de getoonde afbeelding is overigens een eerder opgedoken concept afbeelding, afkomstig van een fan, en niet van Samsung zelf.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee