Op Samsung Galaxy S5 misschien Air Gesture en Touch bediening tegelijkertijd mogelijk

Het zijn niet de meest spectaculaire nieuwe snufjes, maar soms zijn ook subtiele ontwikkelingen op interface gebied interessant. Zo blijkt uit een Europese patentaanvraag – die rond dezelfde tijd ook bij de Amerikaanse USPTO werd ingediend – dat toekomstige  smartphones, en met een beetje geluk dus ook de Samsung Galaxy S5, bediend kunnen worden middels Air Gesture en aanraking van het scherm tegelijkertijd.

samsung-galaxy-s5-air-gesture-touch-control-2 Op Samsung Galaxy S5 misschien Air Gesture en Touch bediening tegelijkertijd mogelijk

Sommige recente Galaxy toestellen beschikten natuurlijk al over de Air Gesture feature, waarbij je met gebaren de interface bedient zonder het scherm zelf aan te hoeven raken. Maar omdat dit een op zichzelf staande functie is, blijft hij voor de meeste gebruikers vooral een gimmick, en geen dagelijks gebruikte mogelijkheid.

Het patent ‘Touch and gesture input-based control method and terminal therefor’, medio juli vorig jaar ingediend bij de European Patent Office en vorige week gepubliceerd, beschrijft het verplaatsen van een app of foto door deze met je vinger vast te houden, terwijl je met je andere hand van scherm wisselt door middel van Air Gesture-achtige gebaren.

Door een dergelijke ontwikkeling zou Samsung erop uit zijn om de Air Gesture functie beter te integreren in de interface, en dus meer dagelijks bruikbare functionaliteit te geven.

samsung-galaxy-s5-air-gesture-touch-control-11 Op Samsung Galaxy S5 misschien Air Gesture en Touch bediening tegelijkertijd mogelijk

Zoals bij iedere patentaanvraag geldt ook bij deze dat het natuurlijk allerminst duidelijk is of en wanneer we de getoonde functie in de praktijk tegen zullen gaan komen. Wél zou een dergelijke ontwikkeling vrij goed passen in Samsung’s normale ontwikkelingspatroon, waarbij een nieuwe functie gelanceerd wordt en in volgende genraties verfijnd.

Dus ja, het zou zomaar kunnen dat de Galaxy S5 bediend kan worden door middel van een gelijktijdige combinatie van aanraking en gebaren. Tijd voor implementatie lijkt er zeker genoeg te zijn geweest, gezien de aanvraagdatum van het patent. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat we een dergelijke ontwikkeling pas in latere toestellen tegen gaan komen – of nooit.

De aanvraag bij de European Patent Office is HIER te vinden.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee