Vier manieren waarop de Samsung Galaxy S5 energie bespaart

De Samsung Galaxy S5 beschikt over een batterij met een capaciteit van 2800 mAh. Op zich is dit een hele aardig capaciteit voor een smartphone, hoewel records niet gebroken worden. Toch heeft Samsung het toestel een aantal trucjes in de Galaxy S5 ingebouwd, waardoor je zo lang mogelijk met één acculading kunt doen. De Ultra Power Saving Mode, waarover je onlangs al iets kon lezen is daar slechts eentje van.

samsung-galaxy-s5-batterijduur-besparing-lucid-xtend Vier manieren waarop de Samsung Galaxy S5 energie bespaart

Vooralsnog tellen we tenminste vier manieren waarop de Galaxy S5 het energieverbruik optimaliseert. Nu pas is bekend geworden dat het toestel drie technologiën van het bedrijf LucidLogix toepast. LucidLogix ontwikkelt technologiën onder de naam PowerXtend: NavXtend, GameXtend en WebXtend.

Om bij deze laatste te beginnen: dankzij WebXtend gaat het energieverbruik van een smartphone tijdens surfen op het internet flink omlaag, waardoor je ongeveer 25% langer doet met één batterijlading.

De GameXtend techniek zorgt voor een betere balans tussen de vereisten van een game, en de hardware die een toestel inschakelt om het spel vloeiend te laten draaien. In de praktijk betekent dit een energiebesparing tot 50%, wat goed nieuws is voor iedereen die wel eens een spelletje speelt op zijn of haar smartphone. Games zijn tenslotte notoire batterijleegslurpers.

Nog zo’n energieverslinder is de GPS in een telefoon. Dankzij NavXtend is de Galaxy S5 zo’n 25% zuiniger met energie – ten opzichte van een toestel zónder NavXtend – als je ‘m gebruikt om te navigeren.

samsung-galaxy-s5-ultra-power-saving-mode Vier manieren waarop de Samsung Galaxy S5 energie bespaart

In hoeverre de in de Galaxy S5 ingebouwde LucidLogix features er dus voor zorgen dat jouw Galaxy S5 langer zonder oplader kan, hangt er dus sterk vanaf waar je het toestel voor gebruikt. Mocht je onverhoopt tóch langer met een acculading moeten doen dan voorzien, is er natuurlijk altijd nog de Ultra Power Saving Mode.

In deze modus gaat het scherm op zwartwit, en worden alle functies behalve bellen, SMSsen en browsen in de koelkast gezet. Volgens Samsung houdt de Galaxy S5 het in deze modus 24 uur uit, terwijl maar 10% van de batterij gebruikt wordt. Zolang de daadwerkelijke batterijduur van de Galaxy S5 nog niet uitgebreid onafhankelijk is getest nemen we dit soort getallen maar even met een korreltje zout, maar duidelijk is dat het toestel allerlei manieren biedt om het maximale uit de accu te halen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee