Later dit jaar mogelijk een Samsung Galaxy Note 3 met snellere Snapdragon 805 processor

Op het Mobile World Congress dat op dit moment in Barcelona gehouden wordt, toont Qualcomm haar gloednieuwe Snapdragon 805 processor. In een speciaal gemodificeerde Samsung Galaxy Note 3, om precies te zijn.

samsung-galaxy-note-3-snapdragon-805-processor Later dit jaar mogelijk een Samsung Galaxy Note 3 met snellere Snapdragon 805 processor

De gewone Galaxy Note 3 heeft in Nederland een Snapdragon 800 processor – een quadcore system on a chip met een kloksnelheid van 2,2 GHz. De Snapdragon 805 is de opvolger van de 800, met vier Krait 450 rekenkernen die ‘het’ op maximaal 2,7 GHz doen. Tevens is de 805 voorzien van de nieuwe Android 420 grafische processor.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar naast Qualcomm’s presentatie van deze processor, lijkt de suggestie te worden gewekt dat deze speciale uitvoering van de Galaxy Note 3 misschien wel eens later dit jaar in de winkels zou kunnen belanden.

Overigens is de kans dat deze Galaxy Note 3 ‘Plus’ dan ook naar ons land komt erg klein. Het toestel is op dit moment namelijk een projectje van Qualcomm in samenwerking met de Zuid-Koreaanse providers SK Telecom en KT om de snelheid van het categorie zes LTE Advanced mobiele netwerk te demonstreren. Op een dergelijk netwerk kun je internetten met snelheden tot 300 Mbps. Van dit type mobiele netwerken kunnen we komende jaren in Nederland alleen maar dromen. Als de Note 3 met Snapdragon 805 dus al ergens ter wereld in de schappen komt te liggen, zal dit voornamelijk in Zuid-Korea zijn.

Maar in ieder geval weten we wat ons te wachten staat in de Galaxy Note 4 (hoewel ook tegen die tijd onze mobiele netwerken nog absoluut geen recht doen aan de connectiviteit van de Snapdragon 805).

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. Henri zegt

    Het zou beter zijn dat ze voor een bugfix-update zorgen voor de Samsung Galaxy Note3, want daar hoor je niets over. Het lijkt hun niks te deren, dat er zoveel mensen problemen hebben met 4.4 kitKat.

Praat mee