Samsung Galaxy Note 3 en de problemen met de SD kaart na de update naar Android 4.4

Google en de SD kaart: het is inmiddels en wat moeizame relatie. Binnen het Android besturingssysteem bestaan al langer beperkingen van de toegang en mogelijkheden die een SD kaart in je smartphone biedt. Tot nu toe zette Samsung – als voorvechter van de microSD kaart in een smartphone – zelf op haar toestellen wat extra deuren open, zodat je hier als gebruiker geen last hoeft te hebben. Hieraan lijkt op de Samsung Galaxy Note 3 na de update naar Android 4.4 een einde te zijn gekomen, tenminste ten dele.

samsung-galaxy-android-4-4-kitkat-update-sd-kaart-problemen Samsung Galaxy Note 3 en de problemen met de SD kaart na de update naar Android 4.4

Met Android 4.1 destijds legde Google binnen Android al restricties op voor het verplaatsen van applicaties naar de SD kaart door de gebruiker, en het duurde even voordat Samsung deze beperkingen op haar eigen toestellen begon te omzeilen.

Nu met Android 4.4 komen uit Google’s keuken opnieuw beperkingen van de manieren waarop applicaties data op een SD kaart kunnen opslaan. En het lijkt erop dat Samsung deze beperkingen vooralsnog gewoon in haar eigen firmwares heeft overgenomen. Ook hier zien we veel Galaxy Note 3 gebruik(st)ers die na de update naar Android 4.4 tegen allerlei SD kaart gerelateerde problemen oplopen. Zo zul je merken dat apps die data – foto’s, video, andere gegevens – normaal gesproken op je SD kaart opslaan dit opeens niet meer kunnen. Het lezen van de SD kaart – om bijvoorbeeld daar opgeslagen muziek te luisteren – hoeft geen problemen op te leveren.

Of het ‘overnemen’ van de beperkingen in de nieuwe updates door Samsung een bewuste keuze is – bijvoorbeeld in verband met de onlangs versterkte banden met Google – of iets waar Samsung later middels een update alsnog van af zal wijken is niet bekend. Duidelijk is dat Google en Samsung hier in principe tegengestelde belangen lijken te hebben. Samsung blijft haar toestellen stelselmatig voorzien van de mogelijkheid om de opslagcapaciteit te vergroten met behulp van een SD kaart, terwijl – zo suggeren de ontdekkers van de nieuwe beperkingen, AndroidPolice – Google gebruikers steeds verder in de richting van cloud opslag willen ‘duwen’, en dan het liefst natuurlijk in de cloud van Google’s eigen diensten.

Hoe de vork ook in de steel zit: voor tenminste een deel van de gebruikers van – bijvoorbeeld – de Galaxy Note 3 is het SD slot één van de onderscheidende features ten opzichte van andere toestellen. Ongevraagde beperkingen in de functionaliteit hiervan zijn dus gewoon, uhm, stom. Het is dus aan Google én Samsung om hier een fatsoenlijke oplossing voor te bieden – en het liefst een beetje snel.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. edje zegt

  Zijn hier apps voor (zonder root) die dit probleem oplossen.
  ik heb zelf ook veel problemen met mijn 64 GB sd kaart
  Ken mijn foto’s en bestanden niet meer synchroniseren met de pc
  Quickpic kan bijvoorbeeld wel schrijven op de sd kaart.
  Dus het kan wel.
  Zijn er Apps die dit probleem oplossen ?????

 2. Hionimi zegt

  Sowieso geen goed idee om Apps naar de SD kaart te verhuizen, de SD kaart is langzaam, geen een kaart zal even snel zijn als het interne geheugen. een Class 10/UHS1 SD kaart gebruiken heeft geen zin, testen lieten zien dar er nog steeds niet meer dan zo’n 10MB/s kon worden gehaald terwijl het interne geheugen als ik mij goed herinner rond de honderd haalt. Dit is dus ook waarom mobieltjes na langer gebruik traag kunnen worden, omdat men apps die snelheid nodig hebben naar de SD verhuist. Hou dus alleen grote dingen als media bestanden (op HD films na) op de SD en de rest intern, werkt veel beter.

 3. F.Berens zegt

  Ik heb de Note gisteren gehaald en wil allerlei apps downloaden die ik op mijn oude telefoon ook ter beschikking had. Helaas ka de telefoon verschillende apps helemaal niet downloaden. Hij probeert het wel maar het duurt zo ongelooflijk lang.

 4. lotte zegt

  Hallo, heb een vraag, mijn zoontje van 6 heeft net een samsung galaxy 3 gekocht en zijn spelletjes verdwijnen regelmatig van de pagina, ze zitten er wel ergens nog in maar ik kan ze gewoon niet terughalen. Het kan toch niet dat ik de tablet telkens compleet moet wissen en alles opnieuw moet downloaden? Kan iemand mij hierbij helpen?

 5. ser zegt

  Hallo . Ik heb al dimds een paar maanden geleden problemen met mijn note 3 . T begon na de update naar android 4.4 kitkat . Ik had een micro sd kaart 64gb en na de updare kon ik deze niet meer gebruiken . Had hem geformatteerd maar tevergeefs . Werkt niet meer . Had een tijdje geleden een andere gekocht maar ik kan niet al mijn muziekbestanden erop plaatsen . Het lijkt alsof mijn telefoon bestanden ooeet of direct verwijderd . En het vervelende is ik kan niet al mijn muziekbestanden die ik op de kaart plaars afspelen . De telefoon geent aan van kan muziekbestand niet afspelen .

  Wie o wie kan mij helpen ?

 6. eric zegt

  Ik heb hetzelfde probleem en google wil er scgijnbaar niets aan doen
  Eigenlijk was de Note 4 de opvolger volgens mijn planning, maar nu twijfel ik om toch weer naar een Iphone te gaan, nu deze ook in groter formaat komt.
  De voordelen van Android halen ze bij Google 1 voor 1 weg. Flapdrollen zijn het.

  Hopelijk komt de Note 4 met Tizen en dan zonder beperkingen?

Praat mee