Samsung Galaxy Core 4G aangekondigd

De Samsung Galaxy Core is alweer een tijdje op de markt. En hoewel het toestel stiekem vrij populair blijkt, ontbreekt één belangrijke, nieuwe feature: de mogelijkheid om gebruik te maken van de snel groeiende 4G mobiele netwerken, waarmee je overal supersnel kunt internetten. En dus lanceert Samsung nu de Galaxy Core LTE, die in Europa waarschijnlijk Galaxy Core 4G zal heten.

samsung-galaxy-core-4g Samsung Galaxy Core 4G aangekondigd

De Galaxy Core 4G kan dus, in tegenstelling met zijn 4G loze broer, wél internetten via de 4G netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone. Toch is dan zeker niet het enige verschil.

De Galaxy Core 4G heeft namelijk een iets groter scherm met een diagonaal van 4,5 inch, en een hogere schermresolutie: 960 bij 540 pixels, om precies te zijn. Om dit grotere scherm van meer energie te voorzien is ook de accu groter: 2100 mAh.

Als kloppend hart zien we wel dezelfde dualcore 1,2 GHz processor terug, en aan de achterkant heeft ook de Galaxy Core 4G een vijf megapixel camera. Er is acht gigabyte interne opslagcapaciteit, en uiteraard is er plaats voor een microSD kaartje om maximaal 64 GB ruimte toe te voegen.

De Galaxy Core 4G komt zeker naar Europa, en dus waarschijnlijk ook in ons land, hoewel een precieze releasedatum nog niet bekend. Wél weten we nu al dat het toestel in eerste instantie verkrijgbaar zal zijn in een zwarte en een witte toestelvariant. Een prijs komen we binnenkort te weten.

samsung-galaxy-core-4g-specificaties Samsung Galaxy Core 4G aangekondigd

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee