‘Samsung gaat meer focus leggen op stof- en waterdichte toptoestellen’

s4_active_water 'Samsung gaat meer focus leggen op stof- en waterdichte toptoestellen'

Nadat we vorig jaar al de Samsung Galaxy S4 Active zagen, die in het kielzog van de ‘gewone’ Galaxy S4 opdook, is het de bedoeling dat Samsung zich nog meer zal toeleggen op het maken van stof- en waterdichte topmodellen. Dat beweert althans een – jaja – anonieme bron, die zou weten dat álle topmodellen dit jaar standaard stof- en waterdicht zullen zijn.

Nu hoeft dit op het eerste gezicht géén verbazing te wekken. Tenslotte kon je hier een tijdje geleden al lezen dat ook de Galaxy S5 vermoedelijk in een S5 Active variant op de markt zal gaan komen. Maar er zou meer aan de hand zijn. Niet alleen verwacht Samsung dat deze S5 Active verantwoordelijk zou kunnen zijn voor maarliefst 20 tot 30 procent van de verkopen van de complete S5 serie, maar dat álle topmodellen standaard geschikt zullen zijn voor outdoor gebruik.

Dit alles zou samenhangen met het feit dat Samsung een flinke order smartphone antenne’s zou hebben gecancelled, en nu een soortgelijke bestelling heeft geplaatst van de zogeheten IMA (In-Mold Antenna) type – oftewel: antenne’s die in de behuizing zelf zitten ingebakken, waardoor water en stof geen invloed heeft. Tel hierbij op dat het hier gaat om een nieuw type IMA – dunner dan tot nu toe mogelijk – en dát lijkt een logische kandidaat voor gebruik in de Galaxy S5 en/of haar Active variant. En andere toptoestellen, uiteraard.

Dus: méér Galaxy toptoestellen die standaard tegen water en stof kunnen. Een goede zaak, wat ons betreft. Hoewel we toch echt nog even moeten afwachten tot we weten hoe en wanneer dit alles realiteit zal zijn. Want al met al blijft de kans dat de Galaxy S5 zelf water- en stofdicht zal zijn behoorlijk klein.

(via 1, 2)

 

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee