Lancering volgende generatie Samsung Exynos processor op Mobile World Congress: Infinity

Tot nu toe gingen we er gemakshalve maar vanuit dat de volgende generatie Exynos processoren van Samsung door het leven zouden gaan als de Exynos 6 serie. Inmiddes is Samsung zelf begonnen met het teasen van een nieuwe processor onder de naam Exynos Infinity.

samsung-exynos-infinity Lancering volgende generatie Samsung Exynos processor op Mobile World Congress: Infinity

Als we de bovenstaande afbeelding mogen geloven zal de nieuwe Exynos Infinity voorzien zijn van tenminste één stier, wiens kracht gebundeld wordt door middel van een wapperende rode lap. Dat Samsung dit allemaal in een smartphone weet te proppen is nogal indrukwekkend, maar…

… alle gekheid op een stokje. Dat Samsung bezig is met een nieuwe, next-gen Exynos processor die gebaseerd is op een 64 bit architectuur is al langer bekend. De kans is dus groot dat de nieuwe Exynos Infinity déze processor is, zeker omdat een quadcore Samsung processor onder de codenaam GH7 recent opdook in een Linux kernel patch, voorzien van ARM’s ARMv8-A 64 bits architectuur. Of in normaal Nederlands: een onbekende Samsung processor mét 64 bit architectuur dook onlangs al op in de echte wereld.

Of dit toeval is weet alleen Samsung zelf, maar wij tellen voor het gemak één en één gewoon bij elkaar op en concluderen: ja, Samsung’s 64 bit Exynos processor wordt begin volgende week onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tevens is de kans dan groot dat deze processor in tenminste één variant van de Samsug Galaxy S5 te vinden zal zijn, maar de ervaring leert dat dit waarschijnlijk níet de Europese – en Nederlandse – toestelversie zal zijn.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee