Power Sleep – verander je smartphone in een super cloud-computer en help onderzoek tegen Alzheimer

smartphone_background_large_verge_medium_landscape-150x150 Power Sleep - verander je smartphone in een super cloud-computer en help onderzoek tegen AlzheimerSamsung heeft de handen ineengeslagen met onderzoekers van de Universiteit van Wenen en hieruit is een wel heel interessant resultaat gekomen. De zogenaamde Power Sleep alarm-app doneert een deel van de rekenkracht van je Samsung smartphone overnacht aan wetenschappelijk onderzoek binnen een netwerk van de Universiteit van Wenen.

Het idee is om ’s nachts, wanneer je telefoon over het algemeen niks ligt te doen, de rekenkracht van je processor te combineren met die van duizenden (wellicht miljoenen) anderen en daarmee een soort van super cloud-computer te maken waar onderzoekers gebruik van kunnen maken. Het enige wat je hoeft te doen is een alarm te zetten voor de volgende ochtend. De applicatie zorgt er daarna voor dat je telefoon bepaalde opdrachten binnenkrijgt die hij op moet lossen door een reeks van berekeningen uit te voeren. Zodra deze succesvol zijn afgerond wordt er een pakketje van maximaal 1MB teruggestuurd naar de ‘cloud’ waarna deze beschikbaar wordt voor het hele netwerk.

Geen zorgen, de rekenkracht van je smartphone wordt (als we Samsung en de Universiteit van Wenen mogen geloven…) niet gebruikt om nieuwe wapens te ontwikkelen maar om onderzoek te doen naar ziektes zoals bijvoorbeeld Alzheimer en Diabetes. De app zal een dezer dagen gratis in de Google Play Store te downloaden zijn en hij zou moeten werken op alle Samsung smartphones met Android 2.3 of hoger.

Tip van flip: zorg ervoor dat je verbonden bent met wi-fi (om hoge data kosten van je mobiele provider te vermijden) en zorg ervoor dat je telefoon aan de oplader hangt. Het laatste wat je wilt is dat de berekeningen je batterij leeg slurpen waardoor je alarm de volgende ochtend niet afgaat 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee