NY Times: Samsung Galaxy S5 met 1080p scherm, onthulling sober

Terwijl de onthulling van de Samsung Galaxy S5 langzaam dichterbij komt, bemoeien zich meer en meer grote nieuwsbronnen met de berichtgeving. Vandaag doet de New York Times een duit in het zakje, daar bij ‘een persoon met kennis van de plannen’ citerend. Opvallend daarbij: de Galaxy S5 zou géén WQHD scherm hebben, maar een ‘gewoon’ – wat is gewoon? – full HD 1080p scherm. Ook een irisscanner zal niet van de partij zijn.

samsung-galaxy-s5-nytimes NY Times: Samsung Galaxy S5 met 1080p scherm, onthulling sober

Op zich is dit natuurlijk niet heel verrassend. Tenslotte is het alweer even geleden dat wij hier op GalaxyClub berichtten over een zogeheten user agent profile van wat mogelijk de Galaxy S5 is, en daarbij kwam de schermresolutie ook als 1080p uit de bus. Aan de andere kant: waarom dan die recent uitgelekte applicaties die toch wijzen op een WQHD – 1440p – display? Veel duidelijker wordt het er allemaal niet op – dát is duidelijk.

De afwezigheid van een irisscanner is minder verbazingwekkend: op wat eenzame berichten na, leek implementatie hiervan de laatste tijd al erg onzeker – zelfs ondanks het feit dat we een recente patentaanvraag toonden waarin het scannen van de iris bijna achteloos wordt getoond als mogelijke beveiligingsmethode.

Verder heeft de New York Times te melden dat de onthulling van de Galaxy S5 in alle opzichten een stuk soberder zal zijn dan die van de Galaxy S4 vorig jaar. Daar zullen maar weinig mensen om treuren, aangezien het evenement verleden jaar een nogal doldwaze, soms bijna surrealistische vertoning was met dans, muziek, en vreemdsoortige toneelstukjes. Overigens is het feit dat Samsung de S5 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal onthullen al een indicatie dat de focus dit jaar verschoven is van schreeuwerig-bombastisch, naar ‘doe-maar-gewoon’.

Of de voorspellingen van de New York Times accuraat zullen zijn moet nog blijken – voor nu is het duidelijk dat er nog veel onduidelijkheid heerst. En voor een bedrijf dat haar uiterste best doet om een nieuw toestel van de nodige geheimhouding te voorzien, lijkt deze missie tot nu toe erg geslaagd.

Aan alle twijfel over de details van de Galaxy S5 komt om acht uur ’s avonds op 24 februari een einde. Dán toont Samsung het veelbesproken toestel aan de wereld – al moeten we vervolgens waarschijnlijk nog een maand of twee wachten op de uiteindelijke release.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee