Nog meer benchmarks: ‘prototype’ Galaxy S5 met 1080p scherm en 16 megapixel camera

En daar zijn we weer hoor, deze keer met nog meer benchmarks over de Galaxy S5 die Samsung hoogstwaarschijnlijk op 24 februari gaat onthullen. Eerder lieten we al benchmarks zien van twee mogelijke versies van de Galaxy S5, maar deze keer hebben we waarschijnlijk een ‘prototype’ toestel te pakken gekregen.

In de AnTuTu benchmark database staat namelijk nergens dat de benchmark (zie foto galerij onderaan) van de Galaxy S5 is. Maar het feit dat we te maken hebben met een 16 megapixel camera en ook nog de laatste versie van Android KitKat (4.4.2) doet ons vermoeden dat `het hier toch echt gaat om Samsung’s volgende vlaggenschip. We zien echter we wel nog een 1080p display terwijl de vele geruchten ons doen geloven dat de S5 een QHD (2560×1440) display zal krijgen. Dit wijst erop dat de benchmark wellicht is uitgevoerd met een vroeg prototype zonder het display wat op de uiteindelijke versie moet komen te zitten.

specs

Onder de motorkap vinden we een razendsnelle Snapdragon 800 processor met Adreno 330 graphics en 2 GB RAM geheugen. Dit wijst er nogmaals op dat we hier met een ‘vroege’ versie van de S5 te maken hebben aangezien de uiteindelijke versie van de S5 hoogstwaarschijnlijk een Snapdragon 805 processor zal krijgen en minstens 3 GB RAM. Dit laatste denken we vooral omdat de Galaxy Note 3 dit nu al heeft en het zou uiterst vreemd zijn als een nieuw vlaggenschip achter zou liggen qua specificaties.

Zelfs met deze ‘voorlopige’ hardware komt het S5 prototype als winnaar uit de bus. Dat wil zeggen dat het toestel in alle opzichten betere prestaties vertoont dan de Galaxy Note 3 en eigenlijk alle andere (huidige) niet-Samsung vlaggenschepen zoals de Xperia Z Ultra, Xiaomi MI3 en Lg G2. Dit komt waarschijnlijk omdat het toestel draait op de nieuwste versie van KitKat en ook hopelijk doordat Samsung optimalisaties heeft aangebracht in de eigen software.

(dank aan | bron)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. jlbv zegt

    Tja.wat moet ik nou denken van de galaxy s5?
    Al die mooie geruchten die er zijn/waren.die waren super.maar mij geeft het nu het gevoel dat de s5 niet echt veel beter word dan/als de s4.onze populaire rus kwam op twitter met superspecificaties.wat moet ik nu denken??

Praat mee