Amper winter, toch getest: Muvit Bluetooth Talking Touch handschoenen

Helaas, met de winter wil het niet zo vlotten dit jaar. Toch is het soms tenminste goed fris, en net koud genoeg om handschoenen tot een prettig kledingstuk te maken. En wie wil er nu niet bellen met zijn vingers? Tijd voor een review dus!

muvit-talking-touch-handschoenen-review-1 Amper winter, toch getest: Muvit Bluetooth Talking Touch handschoenen

De guitige jongen op de verpakking lacht me toe, alsof hij wil zeggen dat zijn handschoenen onderdeel zijn van een olijk geintje. Deze handschoenen zijn echter geen grap, ze zijn hoogstens een beetje cheesy. De Muvit Talking Gloves hebben namelijk een microfoon bij de pink en een speaker bij de duim, nepbellen in het echt is nog nooit zo werkelijk geweest.

Dan nu het hoe en wat van de headsethandschoenen. In de verpakking zit een bondige, doch informatieve gebruikshandleiding, een kort USB-kabeltje en twee handschoenen (samen een paar).

Als man zijnde probeerde ik alles uiteraard direct te koppelen, maar die vlieger ging niet op. Ik moest hem eerst minimaal een kwartiertje aan de oplader leggen. Omdat er geen netstroomadapter bijgeleverd wordt, dien je die zelf te verzorgen of de handschoen te verbinden met je computer.

Dat verbinden kan trouwens wel iets soepeler, de micro-USB aansluiting zit namelijk diep in de stof verwerkt. Hierdoor is het even prutsen met het kabeltje – zoals eerder vermeld, vrij kort met ongeveer 25 centimeter – maar uiteindelijk zal het wel vastklikken. Omdat het Bluetooth-gedeelte enkel in de rechterhandschoen is verwerkt, ga ik deze opladen en kan ik de linker er even bij pakken en passen.

De handschoenen zijn verrassend dik en warm. Op het moment van schrijven is het nog niet echt handschoenenweer, maar ik kan me goed voorstellen dat deze hun werk goed doen. Zoals we van meer merken tegenwoordig gewend zijn, hebben beide handschoenen witte puntjes bij de duim en wijsvinger. Dit houdt dus in dat jij je toestel kan blijven bedienen met de handschoenen.

muvit-talking-touch-handschoenen-review-2 Amper winter, toch getest: Muvit Bluetooth Talking Touch handschoenen

De rechterhandschoen heeft een kwartiertje aan de lader kunnen hangen, hoog tijd om te kijken of alles goed werkt. Het pairen via Bluetooth is vrij eenvoudig en mijn toestel is dan ook binnen 2 minuten gekoppeld aan de headset. Ik knik even naar links, het startsein voor mijn collega om mij te bellen.

Mijn toestel rinkelt en trilt. Ik zet de handschoen aan mijn oor en ik hoor dat deze een eigen ringtone heeft. Muvit heeft een korte loop van het iconische Ride of the Vakyries gekozen. Ik gniffel nu al. Om op te nemen kan je gewoon je telefoon gebruiken, maar er zit ook een opneem-knop op de handschoen zelf. Ik druk hem in en het handbellen kan beginnen.

Het gesprek begint wat warrig, maar ik ben goed te verstaan voor de andere kant. Het is even wennen om mijn duim vrijwel in mijn oor te stoppen, maar uiteindelijk hoor ik de beller ook goed. Omdat de handschoenen zelf geen volumeregeling hebben, stel ik dit wat beter in op mijn toestel en dat zorgt voor een kristalhelder gesprek.

Omdat er niet heel veel meer over te zeggen valt – het blijft in principe een paar handschoenen – trek ik de handschoenen weer uit en begin ik te peinzen of wij niet compleet doorgeslagen zijn met alle gadgets in de telefoonwereld. Mutsen met oordopjes, horloges met camera’s en handschoenen met belmogelijkheden. Ik lach bij de gedachte van iemand die compleet is uitgedost met dit soort accessoires en geef ook deze handschoenen een speakerthumbs up.

Deze review werd mogelijk gemaakt dankzij de mensen van MobielBereikbaar. Je vindt de Muvit Talking Touch handschoenen HIER voor € 49,95.

Galaxy deal tips

Praat mee