Magazine interface Samsung Galaxy NotePRO 12.2 en TabPRO’s niet uit te schakelen

Samsung’s nieuwe Galaxy NotePRO 12.2, evenals de TabPRO tablets, zijn voorzien van de eveneens nieuwe Magazine interface. Deze interface vervangt de traditionele schermen met een raster met apps en widgets door een interface met grotere vlakken, en is níet door de gebruiker uit te schakelen.

samsung-magazine-interface Magazine interface Samsung Galaxy NotePRO 12.2 en TabPRO's niet uit te schakelen

Het thuisscherm van de Magazine interface: ‘tiles’ met allerlei verschillende soorten informatie en functies

Duh! Dit klinkt eigenlijk vrij logisch. Tenslotte kun je de normale TouchWiz interface op een Galaxy apparaat ook niet zomaar even uitzetten. Hooguit kun je je eigen launcher installeren, die de TouchWiz launcher dan vervangt.

Toch wordt hiermee één ding duidelijk: het recente nieuws dat Samsung haar eigen interface zal gaan uitkleden, om zo een gebruikerservaring te bieden die dichter bij die van Android zonder TouchWiz ligt, heeft kennelijk pas betrekking op apparaten die nog uit moeten gaan komen. Wie dus verwacht, dat ook de NotePRO 12.2 en de TabPRO tablets al met deze frisse wind mee zullen gaan waaien komt dus vooralsnog bedrogen uit.

Ook de kans dat de Magazine interface op korte termijn van Samsung’s tablets zal verdwijnen lijkt hiermee erg klein. Een woordvoerder van Samsung benadrukte dat het bedrijf erg haar best doet om ‘innovatieve en gedifferentieerde diensten’ op haar apparaten te bieden.

Dat is dus duidelijk: voorlopig geen interface op Samsung’s tablets die dichterbij Google’s ideeën voor Android ligt. Is dit erg? Wat ons betreft niet. Of wel. De Magazine interface ziet er in ieder geval beter uit dan Samsung’s vorige TouchWiz omgevingen op tablets. En ook binnen de Magazine omgeving kun je schermen maken waarop normale apps en widgets geplaatst kunnen worden. Geen man over boord dus.

samsung-galaxy-notepro-12-2-magazine-ux-apps-widgets Magazine interface Samsung Galaxy NotePRO 12.2 en TabPRO's niet uit te schakelen
Het scherm van de Magazine interface, waar je zelf apps en widgets op kunt plaatsen, zonder ‘tiles’ (via)

Maar omdat keuze nu eenmaal prettig is, én Samsung eerder liet weten te gaan streven naar een interface die minder aanpassingen bevat, was een uit-knop misschien wel op zijn plaats geweest. Tenminste, een simpele, directe uit-knop. Zoals gezegd, je kunt nog steeds een launcher applicatie naar keuze installeren, om zo dichter bij een ‘kale’ Android interface te komen. Maar iedereen die dit al gedaan heeft, weet dat het eindresultaat hiervan niet een volledig bloatware vrije omgeving oplevert – verre van, zelfs.

Het blijft dus nog even afwachten wanneer Samsung dan de eerdere beloften na gaat komen. En het is maar de vraag of gebruikers die binnenkort de NotePRO 12.2 of TabPRO gaan aanschaffen op later datum wel een update willen waarbij deze opeens weer verdwijnt. Echter, een mogelijkheid om de interface uit te zetten moet toch wel kunnen. Toch?

Wat zou jij eigenlijk graag zien?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee