Is dit de Samsung Galaxy S5?

Sonny Dickson, o.a. professioneel uitlekker van Apple apparaten, heeft een afbeelding gepubliceerd waarvan hij zich afvraagt of het de Samsung Galaxy S5 is. Wij twijfelen, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan weten we in ieder geval hoe groot het toestel is.

samsung-galaxy-s5-afmetingen-sd Is dit de Samsung Galaxy S5?

Volgens de mannen van Sammobile lijkt de afbeelding afkomstig uit een handleiding, hoewel Dickson zelf niets prijsgeeft over de bron van het plaatje. Wat we zien is een toestel dat in ieder geval verdacht veel lijkt op de Galaxy S4 – op de LED flitser na, die een stukje breder is, en de iets verschoven luidspreker aan de achterkant.

Voor de rest is deze Galaxy S5 één op één een kopie van de S4. Of niet één op één, maar één op 1,03, om precies te zijn. De getoonde Galaxy S5 meet namelijk 141,7 bij 72,5 millimeter, en is 8,2 millimeter dik. De S4 is een fractie kleiner, en meet 136,6 bij 69,8 millimeter, en is 7,9 millimeter dik. Wie meerekent ontdekt dat de maten van de S4 met een factor 1,03 zijn vermenigvuldigd (met wat willekeurige keuzes bij het afronden), wat natuurlijk niet persé betekent dat er maar wat uit een duim gezogen is, maar helemaal logisch lijkt het ook allemaal niet.

Maargoed, Dickson heeft wel een aardige reputatie, dus mogelijk heeft Samsung – in tegenstelling tot stapels geruchten – het design van de S4 nagenoeg compleet gekopieerd voor de Galaxy S5.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee