‘Galaxy Tab 4 en Galaxy Gear 2 komen op Mobile World Congress’

Krap een paar dagen nadat de technische specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Tab 4 serie opdoken, volgt de vermeende bevestiging dat deze volgende generatie tablets eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal worden gelanceerd. Ook de Galaxy Gear 2 zal daar dan van de partij zijn.

samsung-galaxy-tab-4-serie-lancering 'Galaxy Tab 4 en Galaxy Gear 2 komen op Mobile World Congress'

De Galaxy Tab 3 serie, waarvan de opvolger mogelijk al klaar staat voor lancering

Nadat Samsung begin januari de Galaxy TabPRO en NotePRo tablets onthulde, was het wachten nog op een volgende generatie Galaxy Tabs voor de doorsnee gebruiker, die minder hoge eisen stelt aan beeldscherm en processor. En die ook graag wat minder betaalt voor een tablet. Voor deze gebruikers zal dus vóór het einde van de maand de Galaxy Tab 4 serie – met een keuze uit schermformaten van zeven, acht, en 10,1 inch – worden geïntroduceerd.

De tablets in de Tab 4 serie zijn uitgerust met een quadcore processor, een LCD scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, en – als de geruchten kloppen – een acht megapixel camera. Standaard zullen ze draaien op Android 4.4 KitKat, de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem. Of ze ook voorzien zijn van Samsung’s nieuwe Magazine interface die we op de TabPRO en NotePRO tablets zien, is nog niet bekend.

Verder lijkt het er steeds meer op dat ook de volgende generatie van de Galaxy Gear – voor het gemak maar even de Galaxy Gear 2 genaamd – op de beurs zijn opwachting zal maken. Hiervan weten we nog niet zoveel, behalve dat hij mogelijk wat goedkoper zal worden dan de eerste Gear.

Toch lijkt het MWC voor Samsung vooral om één ding te draaien: de lancering van de langverwachte Galaxy S5. Maar het is leuk om te weten dat we op 24 februari mogelijk kennis kunnen gaan maken met méér nieuwe gadgets dan alleen dé smartphone van de eerste helft van 2014.

Galaxy deal tips

Praat mee