Flits! Nieuwe LED flitser voor Samsung smartphones (en de Galaxy S5 is dunner dan 7 millimeter?)

Samsung onthult niet alleen op regelmatige basis nieuwe smartphones. Ook losse componenten rollen onafgebroken uit de fabrieken van het Zuid-Koreaanse concern. Vandaag toont het bedrijf een nieuw type LED flitser, dat speciaal voor smartphones is ontwikkeld. En voor je het vraagt: ja, de kans is pakweg 100% dat we deze ook in de Galaxy S5 zullen aantreffen. Dat staat letterlijk is het persbericht.

samsung-galaxy-s5-led-flitser Flits! Nieuwe LED flitser voor Samsung smartphones (en de Galaxy S5 is dunner dan 7 millimeter?)

 

Waar Samsung zelf een hoop te melden heeft over de nieuwe LED componenten die vandaag werden onthuld, houden wij het liever kort. De nieuwe LED flitsers beloven veel licht, en dan ook nog eens van het type dat bijzonder geschikt is voor smartphone camera’s. Dat wil zeggen: een breed veld wordt door de nieuwe flitsers verlicht, en wel op een manier die natuurgetrouwe kleuren op de foto oplevert.

Daarnaast zijn de nieuwe LED flitsers maar ongeveer één millimeter dun, waardoor ze – aldus Samsung – prima passen in smartphones en tablets die dunner zijn dan zeven millimeter. Of Samsung hiermee wil zeggen dat de Galaxy S5 dunner is dan zeven millimeter weten wij ook niet – maar het is wel een opvallende passage in het persbericht.

In ieder geval begint de massaproductie in maart, waarna de flitsers zelf vanaf het twee kwartaal op de markt zullen belanden. Hoe goed dit nieuws ook moge klinken, wie als fotonerd droomt van een Xenon flits in een Galaxy toestel zal dus voorlopig zijn of haar heil niet vinden bij Samsung. Maargoed, ook dat is niet bijzonder verrassend, toch?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee