Specificaties van de Samsung Galaxy Note Pro 12.2 bekend

De tijd van grotere tablets komt eraan – of in ieder geval van Samsung’s eerste 12,2 inch Note, de Galaxy Note Pro 12.2. Via de insiders van Sammobile komen we nu de belangrijkste technische specificaties van deze ‘XL-tablet-met-S-Pen’  te weten.

samsung-galaxy-note-pro-12-2 Specificaties van de Samsung Galaxy Note Pro 12.2 bekend

Zoals verwacht, vertoont de Note Pro 12.2 intern sterke overeenkomsten met de Galaxy Note 3: een 2,3 GHz Snapdragon 800 quadcore processor uit de koker van Qualcomm, inclusief Andreno 330 grafische processor. Tevens is er drie gigabyte werkgeheugen aan boord, zodat Android, TouchWiz, en alle S Pen applicaties vlekkeloos hun werk kunnen doen.

Ook op camera gebied heeft de Note Pro – in tegenstelling tot veel andere tablets – het goed, met een acht megapixel camera aan de achterkant, en een 2,1 megapixel sensor aan de voorkant.

In tegenstelling tot de Note 3 Lite zal de Note Pro wél vanaf het begin op Android 4.4 KitKat draaien, en zelfs voorzien zijn van een nieuwe versie van Samsung’s eigen TouchWiz interface.

Om het plaatje compleet te maken is duidelijk dat Samsung’s eerste high end tablet van 2014 ook over snufjes zal beschikken als NFC, Bluetooth 4.0 en een infrarood blaster, zodat je er je televisie – of andere apparaten – mee kunt bedienen.

Zoals je op de afbeelding hierboven al kunt zien scoort de Note Pro 12.2 heel aardig in de AnTuTu benchmark applicatie, waarbij opgemerkt moet worden dat het geteste exemplaar nog niet de definitieve versie is. Volgens de insider die bovenstaande schermafbeelding maakte is het apparaat in staat tot scores rond de 40.000, dus dat belooft nog wat!

Waarschijnlijk zal Samsung de Note Pro 12.2 over iets minder dan twee maanden – tijdens het Mobile World Congress in Barcelona – aan het grote publiek tonen, waarna hij in de loop van maart te koop zal zijn.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee