‘Specificaties Samsung Galaxy S5 bevestigd’

Alsof er nog niet genoeg geruchten de ronde doen over de Samsung Galaxy S5, lijken vandaag plotsklaps de meeste technische specificaties van het toestel bevestigd te zijn. Loopt u mee?

samsung-galaxy-s5-concept 'Specificaties Samsung Galaxy S5 bevestigd'

Als je de mensen van Sammobile mogen geloven – en dat mogen we, meestal – zal Samsung van de Galaxy S5 nogal een paradepaardje maken – of tenminste, voorzien van materialen en hardware die nogal cutting edge zijn.

Metaal én kunststof

Recente geruchten over twee versies van de Galaxy S5 lijken inderdaad waar te zijn: het toestel zal in een metalen variant, én een kunststof variant op de markt gebracht worden. De eerste krijgt dan wel een pittig prijskaartje mee, met een adviesprijs zonder abonnement rond de 800 euro. De kunststof versie moet uitkomen op 650 euro, en dus net een stapje betaalbaarder zijn.

Scherm

Ook hier blijken eerdere geruchten juist: de Galaxy S5 heeft een Super Amoled scherm met een resolutie van maarliefst 2560 bij 1440 pixels, met een onwaarschijnlijk hoge pixeldichtheid van 560 pixels per inch. Hoewel over de grootte van het scherm nog onduidelijkheid bestaat, lijkt een diagonaal rond de 5,25 inch logisch.

Processor

Net als bij de Galaxy Note 3 en Galaxy S4, komt de Galaxy S5 vermoedelijk ook met twee verschillende processoren op de markt – dat wil zeggen dat verschillende regio’s verschillende processoren krijgen. Sommige landen krijgen een S5 variant met Samsung’s eigen Exynos 6 octacore processor – in andere landen zal de Galaxy S5 het eerste toestel zijn dat in de schappen ligt met Qualcomm’s gloednieuwe Snapdragon 805 SoC. Beide processoren beloven flinke snelheidsverbeteringen ten opzichte van de huidige Exynos 5 of de Snapdragon 800.

Camera

Ook op cameragebied worden eerdere geruchten bevestigd: inderdaad, de S5 zal over een 16 megapixel camera beschikken. Of deze ook uitgerust is met optische beeldstabilisatie – OIS – is helaas nog steeds niet bekend.

Software

Op software gebied zijn er eigenlijk geen verrassingen: de Galaxy S5 draait vanaf het begin op Android 4.4 KitKat, met natuurlijk Samsung’s eigen TouchWiz interface die vermoedelijk vernieuwd zal zijn ten opzichte van de huidige versie.

Galaxy S5 Mini en Galaxy S5 Zoom

Vrij snel na de onthulling van beide Galaxy S5 versies – half maart, verkrijgbaar eind april – volgen dan in mei de Galaxy S5 Zoom en in juni de Galaxy S5 Mini. Over beide varianten is nog weinig bekend, behalve dat ze voorzien zijn van een Super Amoled beeldscherm, en draaien op Android 4.4.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee