Samsung Galaxy S5 mogelijk met nieuwe hoofd- en gebarenbesturing

Langzaam maar zeker nadert de onthulling van de Samsung Galaxy S5. En waar we op de Galaxy S4 al slimme, hoewel niet altijd even bruikbare features zagen als Eye Pause en Eye Scroll, heeft Samsung voor de Galaxy S5 mogelijk de volgende generatie hoofd-, en gebarenbesturing in petto. Dat blijkt tenminste uit een recent gepubliceerde Europese patentaanvraag.

samsung-galaxy-s5-eye-head-tracking-patent-1 Samsung Galaxy S5 mogelijk met nieuwe hoofd- en gebarenbesturing

Centraal in dit patent staat de camera aan de voorkant van het toestel, dat een gebied voor het toestel – mogelijk de Galaxy S5 dus – verdeeld in een aantal gebieden. Door deze gebieden met elkaar te vergelijken kan het toestel bewegingen en gebaren vaststellen, en daar een actie aan koppelen:

a UI method of controlling an operation of a portable electronic device according to motions (e.g., a nod, a face direction, user’s eyes, and the like)

Op de hierboven getoonde afbeeldingen uit het patent is te zien hoe een pagina kan worden omgeslagen door middel van een zijwaartste hoofdbeweging – een uitbreiding op het bestaande reportoire van oogbesturingsfeatures in Samsung’s TouchWiz interface, met name omdat het patent beschrijft hoe bepaalde handelingen pas worden uitgevoerd nadat de gebruiker de actie door een hoofdknik bevestigt. Met andere woorden: een actie wordt ingezet door een hoofdbeweging, maar vereist bevestiging door een knik.

samsung-galaxy-s5-eye-head-tracking-patent-2 Samsung Galaxy S5 mogelijk met nieuwe hoofd- en gebarenbesturing

Deze patentaanvraag werd weliswaar gisteren gepubliceerd, maar begin juli 2013 al ingediend, oftewel, ná de release van de Galaxy S4. Mede hierdoor – én omdat de hier vastgelegde mogelijkheden voorbij Eye Scroll  en andere bestaande TouchWiz features gaan – denken wij dat dit patent features toont die mogelijk hun opwachting zullen maken in de volgende generatie toptoestellen van Samsung, waaronder de Galaxy S5.

De Europese patentaanvraag in kwestie vind je HIER.

PS: overigens is het opvallend dat Samsung de bezels in deze patentaanvraag – in tegenstelling tot anders – extreem dun weergeeft. Maar we snappen genoeg van patentaanvragen om hier weinig waarde aan te hechten 😉

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee