Vice-president Samsung ‘bevestigt’ komst Galaxy S5 op MWC, nieuwe materialen voor behuizing

Kijk, wij komen kennelijk op de verkeerde feestjes. Of tenminste niet op feestjes waar hooggeplaatste medewerkers van Samsung tussen neus en lippen door informatie verspreiden over het aankomende toptoestel, de Galaxy S5. Maargoed, wij waren dan ook niet in het Shilla Hotel in Seoul tijdens de jaarwisseling.

samsung-galaxy-s5-dong-hoon-chang Vice-president Samsung 'bevestigt' komst Galaxy S5 op MWC, nieuwe materialen voor behuizing

Dong-hoon Chang, de man die er méér van weet

De hooggeplaatste medewerker in kwestie is Dong-hoon Chang, en hij noemde – aldus de Zuid-Koreaanse roddelpers – geruchten over een lancering van de Galaxy S5 tijdens de Mobile World Congress (MWC) eind februari ‘about right’. Verder wist hij tussen het nippen aan zijn drankje door te melden dat het toestel van een ‘nieuw materiaal’ zou zijn gemaakt, en dat Samsung nog steeds twijfelt over het gebruik van een flexibel scherm in het toestel. Verder was het erg gezellig, en werd het behoorlijk laat die nacht.

Pak de korrels zout, want hoe informatief Chang’s uitspraken tijdens de jaarwisseling ook lijken, erg veel wijzer worden we niet. Geruchten over een onthulling die ‘about right’ zijn – daar kunnen we nog wat mee. Tenminste, als we er vanuit gaan dat Chang geen foutmarges van plus of min een maand hanteert. En dus nemen we maar aan dat hij inderdaad een lancering rond de MWC bevestigt, in welk geval wij gokken op een Unpacked evenement de avond voor deze grote beurs daadwerkelijk van start gaat – 23 februari, dus.

samsung-galaxy-s5-shilla-hotel Vice-president Samsung 'bevestigt' komst Galaxy S5 op MWC, nieuwe materialen voor behuizing

Shilla Hotel, waar het laat werd die nacht

Het nieuwe materiaal in kwestie, dat Samsung zou gebruiken voor de Galaxy S5 kan natuurlijk vanalles zijn. Voordat je begint te hopen op – eindelijk! – een aluminium toestel, moet je ook bedenken dat hij het net zo goed over een behuizing kan hebben die vergelijkbaar is met de Galaxy Note 3. In dit geval wordt er inderdaad een nieuw materiaal gebruikt, ten opzichte van de Galaxy S4 – kunststof nepleer, om (min of meer) precies te zijn.

En dan dat flexibele scherm: het is allang duidelijk dat Samsung op dit moment helemaal niet in staat is om genoeg gebogen – gebogen, want flexibel gaat al helemaal niet gebeuren – schermen te produceren. Deze technologie staat daarvoor nog teveel in de kinderschoenen. Wat wél mogelijk is, althans op papier, is een premium versie van de Galaxy S5 – inderdaad, de Galaxy F! – met een dergelijk scherm. Tenminste, als we er vanuit gaan dat dit toestel zó premium – lees: duur – wordt, dat er in een jaar tijd hooguit een paar miljoen van verkocht zullen worden.

samsung-galaxy-s5-roddelpers Vice-president Samsung 'bevestigt' komst Galaxy S5 op MWC, nieuwe materialen voor behuizing

Zuid-Koreaanse gadgetpaparazzi in actie

En dus weten we ook nu niet zoveel, behalve dat de kans op een introductie van de Galaxy S5 eind februari inderdaad significant is. Wat wél leuk is, is om te bedenken dat er in Zuid-Korea kennelijk ware paparazzi bestaan, die feestjes met hooggeplaatste industriëlen afstruinen op zoek naar roddels over… nieuwe telefoons. En de roddels die zij opvingen terwijl ze als kamerplant verkleed stilletjes in een hoekje stonden worden ook nog eens in de verste uithoeken van de wereld besproken. Gek eigenlijk… 😉

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee