Toont een patentaanvraag de Samsung Galaxy S5 of Galaxy Note 4? (Hint: neen)

Het blijft een ware schatkist aan informatie, de patent-grabbelton die USPTO – United States Patent and Trademark Office – heet. Vorige week werd een patentaanvraag gepubliceerd, van Samsung uiteraard. En wat zien we? Een smartphone met onbekende vormgeving, die onmiddelijk de vraag oproept of we een glimp zien van het ontwerp van de Samsung Galaxy S5, of – aangezien er een S Pen stylus aanwezig lijkt te zijn – de Galaxy Note 4. Maar lijst met redenen waarom die níet het geval is, is lang.

samsung-galaxy-s5-note-4-patent-design-1 Toont een patentaanvraag de Samsung Galaxy S5 of Galaxy Note 4? (Hint: neen)

Op zich zien we op de afbeeldingen in de patentaanvraag een best aardig toestel: slank, en met een mooie curves die aan de zijkanten samenkomen waardoor het toestel waarschijnlijk nog dunner lijkt dan het is. So far, so good –  een dergelijke vormgeving kan op papier een welkome afwisseling zijn van de bekende Galaxy design stijl.

samsung-galaxy-s5-note-4-patent-design-3 Toont een patentaanvraag de Samsung Galaxy S5 of Galaxy Note 4? (Hint: neen)

Toch vallen een aantal dingen op. Ten eerste is de patentaanvraag al ruim anderhalf jaar oud, en daarmee één van de velen die Samsung sindsdien indiende. Natuurlijk kán het gaan om tenminste een soort blauwdruk voor een nieuwe ‘vormtaal’ – maar dat zou wel erg toevallig zijn. Tel daarbij op dat Samsung het daadwerkelijke ontwerp van een nieuw toestel normaal gesproken pas laat vastleggen op het moment dat het toestel gelanceerd wordt – met als gevolg dat de bijbehorende patentaanvraag pas maanden ná release gepubliceerd wordt – en de kans dat we hier daadwerkelijk een nieuwe Galaxy zien slinkt als sneeuw voor de zon.

samsung-galaxy-s5-note-4-patent-design-2 Toont een patentaanvraag de Samsung Galaxy S5 of Galaxy Note 4? (Hint: neen)

En dan is er nog de opvallende afwezigheid van een aantal belangrijke kenmerken: geen rechthoekige Home knop – inmiddels een belangrijk kenmerk van Samsung’s Galaxy toestellen – en ontbrekende Power– en volumetoetsen aan de zijkant. Natuurlijk is het prima mogelijk om een smartphone te bouwen zonder dit soort fysieke knoppen, maar Samsung zal niet snel een Galaxy S5 (of Note 4) lanceren met hardware die afwijkt van eerdere toestellen. Tenslotte is een belangrijke kenmerk van een Galaxy telefoon – voor de gebruiker – dat je er als gebruiker direct vertrouwd mee moet zijn.

En dan is er nog de ontbrekende micro-USB 3.0 aansluiting, en het feit dat de vermoedelijke S Pen van het oude model is dat Samsung gebruikte vóór de Galaxy Note 3. Of de plaatsing van de camera, flitser en luidspreker die direct afkomstig is van de Galaxy S3. Enzovoor, enzovoort.

Dus neen: wat we zien is niet de Galaxy S5, noch de Galaxy Note 4. Wat we wél zien is een patentaanvraag die Samsung waarschijnlijk indiende om bepaalde ruwe ideeën vast te leggen, zoals de taps toelopende zijkanten of een ander, lastiger te raden ontwerp aspect. Maargoed, de afbeeldingen prikkelen de fantasie, en dat is ook iets waard.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee