Déjà vu: Samsung Galaxy S5 komt mogelijk met LCD scherm

Hardnekkig blijft hij terugkomen: het gerucht dat de Samsung Galaxy S5 niet uitgerust is met een Amoled scherm, maar in plaats daarvan een ‘gewoon’ LCD display.

samsung-galaxy-s5-lcd-gerucht-januari Déjà vu: Samsung Galaxy S5 komt mogelijk met LCD scherm

Nog geen maand geleden viel hetzelfde al te lezen, en hoewel wij nog steeds volhouden dat dit soort nieuws met heel wat korrels zout geconsumeerd dient te worden, is de bron ervan dit keer toch een graadje serieuzer – of in ieder geval de gedachtengang die tot de conclusie leidt.

In ieder geval zou het Sharp zijn die de schermen voor de Galaxy S5 moet fabriceren, om de simpele reden dat Samsung’s eigen schermdivisie op dit moment nog niet voldoende Amoled schermen kan produceren met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Daarnaast kocht Samsung in het voorjaar van 2013 al een pakket aandelen ter waarde van 3% van Sharp, wat geïnterpreteerd kan worden als een serieuze interesse in Sharp’s capaciteit om hoge kwaliteit LCD schermen te fabriceren.

Als het bovenstaande allemaal klopt, zou het dus inderdaad zo kunnen zijn dat de Galaxy S5 als eerste toestel in de Galaxy S serie géén Amoled scherm zal hebben. Wat ons betreft is dit niet alleen jammer, maar het roept toch ook de vraag op hoe betrouwbaar het nieuws is. Het Amoled scherm is tenslotte toch één van de unique selling points van de S serie, en hoewel geruchten over LCD schermen ieder jaar, en bij ieder toptoestel, opnieuw opduiken, bleef Samsung tot nu toe trouw aan haar eigen, uniek Amoled technologie.

Hoe het allemaal ook moge zijn: over een maand of twee weten we het pas zeker. Dan – half maart – zal Samsung de Galaxy S5 vermoedelijk officieel onthullen. En tot die tijd moeten we het doen met geruchten en speculatie.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee