Android 4.4 KitKat voor de Samsung Galaxy S3 en Galaxy Note 2 mogelijk al vanaf eind maart

Het is alweer even geleden dat we iets hoorden over een Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Twee maanden terug kwam er al een gerucht voorbij over een dergelijke update rond april, en vandaag wordt er zelfs gefluisterd dat het al vanaf eind maart zou kunnen gaan gebeuren.

Android-KitKat-900-80 Android 4.4 KitKat voor de Samsung Galaxy S3 en Galaxy Note 2 mogelijk al vanaf eind maart

In feite hebben zowel de Galaxy S3 als de Note 2 de sprong naar Android 4.3 vers achter de kiezen, maar laten we wel wezen: onlangs begon Samsung al met het uitrollen van Android 4.4 naar de Galaxy Note 3 – een teken dat het bedrijf al behoorlijk opschiet met het integreren van haar eigen TouchWiz interface in de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem.

Een niet nader bij naam genoemde ingenieur van Samsung zou aan de website AndroidGeeks hebben laten weten dat de Galaxy S3 en de Note 2 – die qua hardware behoorlijk op elkaar lijken – de sprong naar Android 4.4 direct na de Galaxy S4 zullen gaan maken. In zijn (vertaalde) woorden: ‘aan het einde van het eerste kwartaal, kort na de uitrol van Android 4.4 voor de Galaxy S4′. Tevens voegde hier eraan toe dat de uiterlijke veranderingen in deze update minimaal zijn, en dat er geen grote nieuwe features aan de toestellen zullen worden toegevoegd. Dit komt aardig overeen met wat we tot nu toe zagen van de Android 4.4 update voor de Note 3.

Natuurlijk moet je in gedachten houden dat het hier gaat om informatie ‘van horen zeggen’. Samsung zelf heeft zéker nog geen officiële uitspraken gedaan over een aankomende Android 4.4 update voor beide toestellen, en de onlangs gearriveerde Android 4.3 software kwam ook enige weken later dan in eerste instantie (nota bene door Samsung zelf) voorspeld.

Maargoed, zelfs met wat korrels zout is het duidelijk dat beide toestellen een update zullen krijgen naar Android 4.4, en de kans lijkt groot dat dit in ieder geval nog in de eerste helft van dit jaar moet gaan gebeuren. Want zelfs al blijkt het nieuws vandaag juist, en begint Samsung al eind maart met de uitrol van de update, dan nog moeten we hier in Nederland vermoedelijk nog wat langer wachten. Tenslotte neemt Samsung altijd ruim de tijd voor een dergelijke updateprocedure, en Nederland behoort normaal gesproken niet tot de eerste paar landen die een grote update krijgen. Dus houden wij het praktisch gezien maar op april of mei – maar pin ons ook dáár niet op vast.

(via)

 

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee