Hier komen de tablets: Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Galaxy Tab Pro 12.2, 10.1 en 8.4

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is losgebarsten, en dat zullen we weten. Het regent inmiddels nieuws tablets uit de koker van Samsung. Min of meer tegelijk duiken de Samsug Galaxy Note Pro 12.2 en de gehele Galaxy Tab Pro serie op. Deze laatste komt maarliefst in drie afmetingen: 12,2 inch, 10,1 inch, en 8,4 inch.

samsung-galaxy-note-pro-12-2-voor Hier komen de tablets: Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Galaxy Tab Pro 12.2, 10.1 en 8.4

De Samsung Galaxy Note Pro 12.2, mét S Pen stylus

De ‘Pro’ toevoeging duidt natuurlijk aan dat deze Note en Tabs bedoeld zijn voor de serieuze – ahum, professionele – gebruiker. Toch kunnen we ons voorstellen dat er ook heel wat hobbygebruikers blij zullen zijn met deze langverwachte sprong in Samsung’s tabletaanbod.

samsung-galaxy-note-pro-12-2-achter Hier komen de tablets: Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Galaxy Tab Pro 12.2, 10.1 en 8.4

De Galaxy Note Pro 12.2, met dezelfde afwerking als de Galaxy Note 3

Qua specificaties zijn de overeenkomsten tussen die nieuwe Note en Tab broertjes flink te noemen: zowel de Note Pro 12.2, als de Tab Pro 12.2 en 10.1 zijn uitgerust met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor met twee-keer-vier rekenkernen – vier voor snelheid, en vier energiezuinige voor de minder intensieve bezigheden.

samsung-galaxy-tab-pro-8-4 Hier komen de tablets: Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Galaxy Tab Pro 12.2, 10.1 en 8.4

De Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, inclusief scherm met een pixeldichtheid van 359 pixels per inch

Allemaal draaien ze op Android 4.4 KitKat, de allernieuwste versie van Google’s besturingssysteem, met Samsung’s eigen vernieuwde TouchWiz interface. En allemaal zijn ze voorzien van een beeldscherm met de indrukwekkende WQXGA resolutie van 2560 bij 1600 pixels – ook de Tab Pro 8,4, wat een tablet oplevert met een pixeldichtheid van 359 pixels per inch.

Verder zijn beide 12,2 inch tablets uitgerust met drie gigabyte werkgeheugen, en 32 GB interne opslagcapaciteit. De Tab Pro 10.1 en 8.4 moeten het doen met 2 GB RAM, en 16 GB opslag.

samsung-galaxy-tab-pro-10-1 Hier komen de tablets: Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Galaxy Tab Pro 12.2, 10.1 en 8.4

De Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Het is nog even wachten op de officiële onthulling van deze vier tablets, maar het is duidelijk dat dít de modellen zijn die de tablet-kar moeten gaan trekken. Natuurlijk, de Galaxy Note 10.1 was in zijn 2014 Edition al een hele verbetering, maar nu is ook de Galaxy Tab serie eindelijk weer helemaal bij de tijd.

Wanneer deze vier nieuwe modellen te koop zijn, en voor hoeveel, komen we hopelijk spoedig te weten, als Samsung ze officieel aan het grote publiek zal voorstellen.

(via 1, 2)

 

 

Galaxy deal tips

Praat mee