Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite drinkt thee bij de FCC

Kort vóór de officiële release van een telefoon moet deze altijd even op visite bij de FCC – de Federal Communications Commission – om daar koekjes, én goedkeuring te halen voor het gebruik op de lokale markt. Zo ook de Samsung Galaxy Note 3 Neo – ook bekend als de Galaxy Note 3 Lite.

samsung-galaxy-note-3-neo-lite-fcc Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite drinkt thee bij de FCC

Op zich hebben we hier in Nederland natuurlijk weinig aan een eventuele goedkeuring door deze Amerikaanse FCC, ware het niet dat de keuringsbeurt aldaar erop duidt dat de Galaxy Note 3 Neo/Lite hard op weg is in de winkels te belanden. Met andere woorden: we zien vandaag nogmaals bevestigd dat het toestel er bijna aan komt.

De Galaxy Note 3 Neo danwel Lite – over de naamgeving bestaat nog geen complete zekerheid, voor zover wij weten – wordt het kleine broertje van de ‘grote’ Galaxy Note 3. Of anders gezegd: het wordt de ‘2014 editie’ van de Galaxy Note 2, want laten we wel wezen: op de veel snellere hexacore processor na, zijn de overeenkomsten met deze laatste erg groot.

De Note 3 Neo/Lite heeft een 5,55 inch Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een acht megapixel camera, 2 GB werkgeheugen, en 16 GB opslagruimte.

Tevens draait het toestel standaard op Android 4.3, en is voorzien van een aantal features die op de Note 2 ook na de update naar Android 4.3 ontbreken – bijvoorbeeld Air Command.

Uiteindelijk weten we trouwens ook na dit onderonsje bij de FCC natuurlijk wanneer het toestel in de Nederlandse winkels zal belanden. Eerdere geruchten noemden half maart als richtlijn. Wat wel zo goed als zeker is, is dat Samsung de Galaxy Note 3 Neo/Lite zal onthullen op het Mobile World Congress, dat eind februari in Barcelona wordt gehouden.

(via)

Beste Galaxy Note 3 Neo deals per provider

Praat mee